Διαβεβαιώσεις ότι δεν θα υπάρξει μαζική μείωση του πλαφόν στην συνδεδεμένη βάμβακος

Άγνωστο παραμένει, μετά τη μικρή καθυστέρηση στο χρονοδιάγραμμα πληρωμών, αν τελικά θα υλοποιηθεί η δέσμευση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, για απόδοση της ειδικής ενίσχυσης στο βαμβάκι, την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου.

Δημοσιοποιήθηκε, πάντως, ότι δεν πρόκειται να γίνει κάποια μαζική μείωση του πλαφόν ανά περιφέρεια. Δεν κινδυνεύει η συνδεδεμένη για όσου βαμβακοπαραγωγούς υπέστησαν ζημίες στις καλλιέργειές τους και έχει δηλωθεί στον ΕΛΓΑ. Με την προϋπόθεση ότι τα πορίσματα των γεωπόνων του ΕΛΓΑ θα κάνουν λόγο για απώλεια παραγωγής λόγω καιρικών συνθηκών.

Αυτό προκύπτει και από τις δηλώσεις Σταύρου Αραχωβίτη σε εκπροσώπους των παραγωγών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, τους οποίους πρόσφατα διαβεβαίωσε ότι «κανένας βαµβακοπαραγωγός των νοµών Έβρου και Ροδόπης δεν θα χάσει την ενίσχυση, η οποία θα πληρωθεί µέχρι το τέλος Φεβρουαρίου». Σηµειώνεται ότι οι δηλωµένες από τους παραγωγούς εκτάσεις είναι περισσότερες φέτος, γεγονός που θα µειώσει κατά τι την τιµή της συνδεδεµένης, η οποία υπολογίζεται λίγο κάτω από τα 70 ευρώ το στρέµµα.

www.agronews.gr
Τελευταία ενημέρωση: 
Δευ. 18 Φεβ. 2019 - 08:23