Διακόπτουν τη χορήγηση επιδόματος σε νοσηλευτές κατά τη διάρκεια αδειών

Έντονη διαμαρτυρία εκφράζει το 2ο Περιφερειακό Τμήμα Μακεδονίας-Θράκης της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας για τη διακοπή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας κατά τη χορήγηση πάσης φύσεως αδειών.

Οι νοσηλευτές κάνουν λόγο για «τιμωρητική» απόφαση, που προλειαίνει το έδαφος για την οριστική κατάργηση του επιδόματος. Καλούν να υπάρξει άμεσα νομοθετική ρύθμιση ώστε να μην τεθεί η ισχύ ο σχετικός νόμος.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«Μετά την ψήφιση του Ν. 4354/2015 (ΦΕΚ 176/2015) και την κατάργηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, επίδομα που δικαιούνταν μέχρι πρότινος και οι νοσηλευτές, το 2ο ΠΤ Μακεδονίας και Θράκης της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος,  επισημαίνει τα εξής:

Σύμφωνα με το άρθρο 18 του παραπάνω νόμου, το ως άνω επίδομα κόβεται κατά την περίοδο αναρρωτικής άδειας (δικαιολογούνται μόνο 6 μέρες το χρόνο), στις γονικές άδειες, στις άδειες μητρότητας, λοχείας, εκπαιδευτικές και συνδικαλιστικές ακόμα και για οποιοδήποτε λόγο κάποιος κάνει εισαγωγή για νοσηλεία σε νοσοκομείο.

Οι νοσηλευτές που εργάζονται στα νοσοκομεία προσβάλλονται από ασθένειες λόγω του αντικειμένου της εργασίας και εξαιτίας ελλιπών μέτρων προστασίας τους. Πλέον θα τιμωρούνται και με  περικοπές αποδοχών επειδή αρρώστησαν. Και η αδικία μεγαλώνει στις νοσηλεύτριες μητέρες που κάνουν χρήση άδειας μητρότητας και ανατροφής τέκνων, οι οποίες δεν θα λαμβάνουν το επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας.

Από τα παραπάνω διαφαίνεται ότι πρόθεση είναι η οριστική κατάργηση των ΒΑΕ και καλούμε όλους τους αρμόδιους να προβούν ΑΜΕΣΑ σε νομοθετική ρύθμιση, έτσι ώστε να μην ισχύσει το άρθρο 18 του νόμου 4354/2015.

 Για το Δ.Σ. του 2ου Π.Τ. της Ε.Ν.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ.   ΜΠΑΛΙΟΖΟΓΛΟΥ                                                     Μ. ΚΩΣΤΙΚΟΥ»

Τελευταία ενημέρωση: 
Δευ. 01 Φεβ. 2016 - 10:27