Ζητούνται απαντήσεις στα ερωτήματα για το μέλλον της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης

Την σύγκληση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου για το «μέλλον της ΕΒΖ» ζητάει ο υπεύθυνος ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης.

Κρίνοντας ως ελλιπείς τις απαντήσεις που έλαβε από τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης  κ. Αλέξη Χαρίτση, μετά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησής του στην ολομέλεια της Βουλής, με επιστολή του προς τον πρόεδρο του σώματος, ζητάει την άμεση σύγκληση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου.

 Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

 «Σε συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης μου,  την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018, στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, με θέμα «Αποπληρωμή Τευτλοπαραγωγών-Σχέδιο Ανασυγκρότησης Ελληνικής Βιομηχανίας Ζαχάρεως (ΕΒΖ)», και μετά από τις απαντήσεις που έλαβα από τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό προκύπτει άμεσα η ανάγκη σύγκλισης της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος κατά τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησής μου αποδέχτηκε την πρόταση μου προκειμένου να επαναπροσδιοριστεί παρουσία όλων των κομμάτων η πορεία και το μέλλον της ΕΒΖ. Πρόκειται για ένα πολύ κρίσιμο θέμα που αφορά την αποπληρωμή των τευτλοπαραγωγών, την έναρξη της νέας καλλιεργητικής περιόδου αλλά και το μέλλον συνολικά της ΕΒΖ. Αιτούμαι, λοιπόν από Εσάς, λόγω της θεσμικής σας ιδιότητας να μεσολαβήσετε προκειμένου να προγραμματιστεί Συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου για την εξεύρεση ουσιαστικών λύσεων και προτάσεων που αφορούν μία από τις πιο νευραλγικές παραγωγικές μονάδες της αγροτικής οικονομίας, αυτήν της ΕΒΖ». 

Τελευταία ενημέρωση: 
Τρί. 13 Φεβ. 2018 - 13:56