Υποσχέσεις για εξόφληση των τευτλοπαραγωγών έως το τέλος του 2017

 «Εξόφληση των τευτλοπαραγωγών, κατά το δυνατόν, έως το τέλος του 2017», περιλαμβάνει το πλάνο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος επισκέφθηκε το πρωί το ζαχαρουργείο της Νέας Ορεστιάδας, όπου συμμετείχε σε σύσκεψη με μέλη της διοίκησης της βιομηχανίας, του τοπικού εργοστασίου, εκπροσώπους εργαζομένων και παραγωγών ενώ στη συνέχεια ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του.

«Συζητήσαμε τις προτάσεις για να δούμε την επόμενη μέρα, η οποία δεν αφορά μόνο στο να κρατήσουμε την επιχείρηση ζωντανή . Αυτό το καταφέραμε, αλλά και πως θα την ενισχύσουμε και θα την μεγαλώσουμε ακόμη περισσότερο» είπε σε δηλώσεις του ο κ. Χαρίτσης, εκτιμώντας ότι «υπάρχει πολύ ισχυρό ενδιαφέρον για να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η τευτλοπαραγωγή αλλά και από τους εργαζόμενους, να βοηθήσουν την επιχείρηση να παίξει πιο σημαντικό ρόλο».

Επιπλέον χαρακτήρισε την φετινή παραγωγή «πολύ καλύτερη από πέρυσι» σημειώνοντας ότι «όλα τα στοιχεία δείχνουν πως η επόμενη θα είναι ακόμη καλύτερη». «Με αυτό κατά νου και έχοντας υπόψη πως πρέπει να ενισχυθεί η αξιοπιστία της επιχείρησης και η εμπιστοσύνη που δείχνουν οι αγρότες προς αυτήν και αυτό ήταν και το βασικότερο πρόβλημα κατά το προηγούμενο διάστημα, προχωράμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες» είπε ο αναπληρωτής υπουργός, τονίζοντας ότι πρόσφατα έχουν διανεμηθεί συνολικά 2,5 εκατομμύρια ευρώ από τη βιομηχανία, προς εξόφληση μέρος των οφειλομένων προς τους παραγωγούς, ενώ ήδη έχει ικανοποιηθεί το αίτημα της διοίκησης, για μεταφόρτωση των ποσοτήτων τεύτλων που έχουν συγκομιστεί και συγκεντρώθηκαν σε στοίβες τις τελευταίες ημέρες στα χωράφια, να μεταφορτωθούν με φορτωτές του Ελληνικού Στρατού, χωρίς να επιβαρυνθούν επιπλέον οικονομικά οι αγρότες.

Επίσης, μεταξύ άλλων, ο κ. Χαρίτσης εξέφρασε την άποψη ότι η ΕΒΖ είναι η πιο σημαντική επιχείρηση για τον πρωτογενή τομέα, παραδέχθηκε ότι «τα προβλήματα είναι πολλά , παραμένουν αλλά δεν γίνεται προσπάθεια εξωραϊσμού της πραγματικότητας» και ότι «αυτά έχουν να κάνουν με τον τρόπο που ασκήθηκε η διοίκηση εδώ και δεκαετίες και μάλιστα υποθέσεις κακοδιαχείρισης έχουν οδηγηθεί στη δικαιοσύνη». Τέλος , διαβεβαίωσε ότι η προσπάθεια για την ενίσχυση της ΕΒΖ θα συνεχιστεί, λέγοντας «έχουμε εμπιστοσύνη στη διοίκηση και τους εργαζομένους οι οποίοι σε πάρα πολύ δύσκολες συνθήκες έβαλαν πλάτη και είμαι σίγουρος ότι θα το κάνουν και στο επόμενο διάστημα»

www.agrocapital.gr
Τελευταία ενημέρωση: 
Τρί. 14 Νοε. 2017 - 08:12