Υπογράφηκε η προγραμματική σύμβαση για 9 ισόπεδους κόμβους μεταξύ Δήμου Σερρών και Εγνατία Οδού

Ουσιαστική παρέμβαση στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και της ροής της κυκλοφορίας στην πόλη των Σερρών θ’ αποτελέσει η κατασκευή 9 ισόπεδων κόμβων. Σήμερα το πρωΐ υπογράφηκε στο Δημαρχείο Σερρών, παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Σερρών και της Εγνατία Οδού για την εκπόνηση των μελετών κατασκευής και βελτίωσης των εννέα ισόπεδων κυκλοφοριακών κόμβων.

Η προγραμματική σύμβαση υπογράφηκε από το Δήμαρχο Σερρών κ. Αλέξανδρο Χρυσάφη και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εγνατία Οδού κ. Κωνσταντίνο Κουτσούκο. Παρέστησαν, επίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Βασίλης Κατιρτζόγλου, ο Αντιδήμαρχος κ.  Γεώργιος Νυκτοπάτης και ο αντιπρόεδρος της Εγνατία Οδού κ. Ιωάννης Χατζόπουλος.

Ο προϋπολογισμός της προγραμματικής σύμβασης ανέρχεται σε 500.000 ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι οι διαδικασίες θα «τρέξουν» πολύ πιο γρήγορα λόγω των βελτιώσεων που θα γίνουν στο Ν.4412.

karamanlis_xrisafis_dimarxeio_serron.jpg

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών παρατήρησε ότι ως νομός είχαμε μείνει πίσω σε μεγάλα πρότζεκτ. Σήμερα, πρόσθεσε, δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία σε ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και ειδικότερα στο νομό Σερρών να προχωρήσουν έργα ουσίας με θετικό αποτύπωμα, που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της περιοχής μας, όπως είχε συμβεί πριν από δεκαετίες.

Ο κ. Καραμανλής εξήρε την προσπάθεια του Δημάρχου Σερρών κ. Αλέξανδρου Χρυσάφη για την προώθηση σημαντικών έργων, σημειώνοντας ότι επιδεικνύει μεγάλη επιμέλεια και προσπάθεια, καταρτίζοντας ένα πολύ φιλόδοξο τεχνικό πρόγραμμα.

karamanlis_xrisafis_koutsoukos_dimarxeio_serron.jpg

 

Στο στάδιο της ωρίμανσης, με την εκπόνηση μελετών, βρίσκονται έργα προϋπολογισμού 50 εκ. ευρώ, τόνισε, ο Δήμαρχος Σερρών κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης, χαρακτηρίζοντας καταλυτικό τον ρόλο του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή. «Η αλλαγή του αποτυπώματος του Δήμου χρειάζεται τέτοιους συμμάχους», συμπλήρωσε.

Ο κ. Χρυσάφης αναφερόμενος στην υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης με την Εγνατία Οδό επισήμανε ότι θα αναβαθμίσει την οδική ασφάλεια, θα βελτιώσει την ροή της κυκλοφορίας και θα δημιουργήσει ένα πολύ καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.  

Ο διευθύνων σύμβουλος της Εγνατία Οδού κ. Κωνσταντίνος Κουτσούκος διαβεβαίωσε ότι θα υπάρχει διαρκής συνεργασία και συνδρομή προς το Δήμο Σερρών για οποιοδήποτε θέμα απαιτηθεί.

karamanlis_xrisafis_katirtzoglou_nyktopatis_xatzopoulos_koutsoukos.jpg

Ποιους κόμβους θα συμπεριλάβει η μελέτη

Η προγραμματική σύμβαση του Δήμου Σερρών με την Εγνατία Οδό αφορά στις διαδικασίες ανάθεσης και υλοποίησης όλων των αναγκαίων μελετών για την κατασκευή ή και διερεύνηση /έλεγχο βελτίωσης 9 ισόπεδων κυκλοφοριακών κόμβων της πόλης των Σερρών και συγκεκριμένα στα κάτωθι σημεία:

1. Κυκλικός κόμβος στην είσοδο της πόλης, οδό Βενιζέλου με οδό Πολυτεχνείου

2. Κυκλικός κόμβος επί των Οδών Πιττακού-Δογάνης

3. Έλεγχος λειτουργίας κόμβου επί της Μακεδονομάχων

4. Κυκλικός κόμβος Ε.Ο. Σερρών - Δράμας

5. Έλεγχος εξυπηρέτησης σηματοδοτούμενου κόμβου οδών Αγ. Σοφίας και Μεγ. Αλεξάνδρου

6. Κυκλικός κόμβου επί των οδών Μεραρχίας και Ολυμπίου

7. Κυκλικός κόμβος επί της οδού Κων. Καραμανλή στην διασταύρωση με το Γυμνάσιο Λευκώνα

8. Έλεγχος εξυπηρέτησης σηματοδοτούμενου κόμβου, οδός Σιγής

9. Διερεύνηση κατασκευής κόμβου στο Μουσικό Σχολείο Σερρών

Τελευταία ενημέρωση: 
Δευ. 14 Σεπ. 2020 - 13:10