«Υπερηχητικοί» Ίκαροι με «πιλότο» τον εορτάζοντα Γιάννη Κακιούζη κέρδισαν 66-51 το Πευκοχώρι

Σπίτι χωρίς Γιάννη προκοπή δεν κάνει… λέει ο θυμόσοφος λαός και στο σπιτικό των Ικάρων υπάρχουν επί τρία, με Γιάννη Κακιούζη και Γιάννη Πιπιλιό ως παίκτες και Γιάννη Δεσποτίδη ως παράγοντα… η επιτυχία επομένως, είναι νομοτελειακή! Η παράδοση, που λέει όταν υπάρχει γιορτή στην ομάδα, οι Ίκαροι κερδίζουν συνεχίστηκε και παρά το φάλτσο της υπερβολικής αποβολής Γκάζια, οι Σερραίοι μπήκαν φουριόζοι και νικητές και το 2018!

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Οι Ίκαροι με μπροστάρη τον εορτάζοντα Γιάννη Κακιούζη, που τράβηξε το... κουπί όλο το πρώτο δεκάλεπτο -και όχι μόνο- μπήκαν με καλή διάθεση στο ματς, αποφασισμένοι να πετύχουν την πρώτη άνετη νίκη για το 2018! Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν με οργανωμένες επιθέσεις, και 5 εναντίον 5 να χαλάσουν το παιχνίδι των Ικάρων στο ανοιχτό γήπεδο, πράγμα που κατάφεραν, πηγαίνοντας την πρώτη περίοδο καλάθι-καλάθι. Το 10-6 στα μισά του δεκαλέπτου έγινε γρήγορα 11-12 ενώ το σκορ περιόδου ήταν ισόπαλο 18-18.

Στην 2η περίοδο όμως, το παιχνίδι πήγε όπως ακριβώς ήθελε και σχεδίασε, το staff των «κυανοκίτρινων»… με το «χέρι στο γκάζι». Οι Σερραίοι, ετρεξαν στο ανοιχτό γήπεδο, η μπάλα μοιράστηκε και σε άλλους παίκτες πλην του Κακιούζη, έσφιξαν στην άμυνα, μετά την είσοδο του Θολιώτη και έχτισαν διαφορά 10 πόντων(28-18), η οποία δύο φορές έπεσε με αντίστοιχα τρίποντα στους 7 με αποτέλεσμα να πάνε οι δυο ομάδες, στα αποδυτήρια με σκορ 34-27.

Στην τρίτη περίοδο, οι Ίκαροι συνέχισαν στο ίδιο τέμπο, με γρήγορες και μυαλωμένες επιθέσεις, καθοριστική άμυνα κάτω από το καλάθι και στα περιφερειακά σουτ, όπου το Πευκοχώρι στον συγκεκριμένο τομέα εμφανίστηκε κατώτερο του αναμενομένου, πετυχαίνοντας μόλις 3 σε σύνολο αρκετών προσπαθειών. Το 34-27 του ημιχρόνου έγινε εύκολα 40-31 και η περίοδος έκλεισε στην μέγιστη τιμή της διαφοράς +12 (50-38).

Στην τελευταία περίοδο και ενώ όλα έδειχναν ότι οι Ίκαροι θα πάρουν το πρώτο ροζ φύλλο της νέας χρονιάς ήρθε η φάση του αγώνα, 7’:11’’ πριν το φινάλε, για να ανακατέψει τα δεδομένα… χωρίς όμως να τα ανατρέψει. Ο Άγγελος Γκάτζιας, επιχείρησε κλέψιμο της μπάλας, αλλά οι διαιτητές τον χρέωσαν με φάουλ (ήταν αμφισβητούμενη η φάση), ο ίδιος που ήταν εκνευρισμένος από προηγούμενη φάση αντιμίλησε και δέχτηκε τεχνική ποινή, ενώ πέταξε και την μπάλα άτσαλα, δεχόμενος κατευθείαν 2η που σήμανε και την αποβολή του από τον αγώνα.

Στο κοινό επικράτησε αναταραχή προς στιγμήν και τα χαμόγελα πλάτυναν στους ανθρώπους του Πευκοχωρίου, αλλά λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο… Οι «κυανοκίτρινοι» γύρισαν τον διακόπτη στο «safe mode» έπαιξαν υποδειγματική άμυνα, με πρώτο βιολί τον Φώτογλου και συμπαραστάτες Γρίψιο και Κακιούζη, που υπερείχαν στα ριμπάουντ πανηγυρικά, ενώ στα κρούστα… ο Σιδερίδης, απόδειξε με 2 τρίποντα μέσα σε 30’’, γιατί είναι από τους πιο ταλαντούχους Σερραίους σουτέρ και το παιχνίδι τελείωσε 2’ ολόκληρα λεπτά πριν το άκουσμα της τελευταίας κόρνας. Το τελικό 66-51 αντικατοπτρίζει πλήρως την διαφορά ανάμεσα στις δυο ομάδες.

ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ
# Σα να μην πέρασε μία ημέρα από την διακοπή, εμφανίστηκαν οι Ίκαροι στο παρκέ, όπου με κεκτημένη ταχύτητα από το 2017, επικράτησαν άνετα τελικά του Πευκοχωρίου, που είναι μια σεβαστή δύναμη στο μπάσκετ της Βορείου Ελλάδας.
# Η δουλειά του Στέργιου Ποργιόπουλου και των συνεργατών στην προετοιμασία φάνηκε, αφού οι παίκτες ήταν φορμαρισμένοι, χωρίς περιττά κιλά και ορεξάτοι για τη νίκη!
# Αφιερωμένη στους Γιάννη Κακιούζη, Γιάννη Πιπιλιό και Γιάννη Δεσποτίδη η νίκη των Ικάρων, καθώς είχαν την τιμητική τους, λόγω της εορτής του Αι Γιάννη.
# Για ακόμη ένα ματς που βρέθηκε αντίπαλος κόντρα στην πρώην του ομάδα, ο Δημήτρης Καραμπέκης, γιος του γραμματέα των Ικάρων Μιχάλη, είχε καλή απόδοση, σημειώνοντας 13 πόντους!
# Η αποβολή Γκάτζια είναι υπερβολική, και η υπερβολή ξεκινά από το αυστηρό φάουλ των διαιτητών, στην προσπάθεια για κλέψιμο του παίκτη. Ο εκνευρισμός του στην συνέχεια δεν δικαιολογείται αλλά δεν δικαιολογεί και την… εύκολη αποβολή που του δόθηκε. Ο ίδιος αναγνωρίζοντας τον θυμό του, πήγε και συζήτησε μετά το τέλος του αγώνα σε ήρεμο τόνο με τους ρεφ, τι ακριβώς συνέβη.
# Για ακόμη μια φορά συνεπής στις δηλώσεις του ο coach Ποργιο, που αρχές Νοεμβρίου υποσχέθηκε… «εποχή άμυνας» και αυτή έχει έρθει για τα καλά στους Ικάρους, δίνοντας πιο άνετες νίκες.
# Τρεις παίκτες των Ικάρων βρεθήκαν με διψήφιο αριθμό πόντων, Φώτογλου, Γεωργιανός και Κακιούζης, δείχνοντας τον πλουραλισμό στην καλύτερη επίθεση της κατηγορίας, βάσει στατιστικών!
# Ο κόσμος ανταποκρίθηκε και πάλι στο κάλεσμα τη διοίκησης των «κυανοκίτρινων» και δεδομένης της εορταστικής ημέρας, γέμισε το κλειστό και βοήθησε τα μέγιστα τους Ικάρους, ενώ απήλαυσε και αρκετές εντυπωσιακές φάσεις, με καρφώματα, αιφνιδιασμούς και τάπες.

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ
Δεκάλεπτα: 18-18, 34-27(ημι) 50-38, 66-51
Διαιτητές: Τζιοπάνος, Παπαγερίδης

ΊΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ (Στέργιος Ποργιόπουλος): Δαλαγκόζης , Γρίψιος 6(1), Σιδερίδης 6(2), Γεωργιανός 10 (1), Τσέλιος, Φώτογλου 10 (1), Γκούτζιας, Κεμανετζής, Γκάτζιας 7 (1), Θολιώτης 6, Κακιούζης 21.

ΠΕΥΚΟΧΩΡΙ (Ευριπίδης Μελετιάδης): Αμπατζίδης, Τσιμπής 9(1), Λαζαρίδης, Τζουβάρας 7(1), Μαυρίδης 4 (1), Καραμπέκης 13, Μυλωνίδης 2, Δανάκης 9, Κιγμέτογλου 1, Σικαλίδης 4, Θεοδωρίδης.

Β’ Εθνική – 12η αγωνιστική
Ίκαροι Σερρών – Πευκοχώρι 66-51
Χαλκηδόνα-Γέφυρα 59-64
Ερμής Λαγκαδά-Ελίμεια 78-54
Μαχητές/Πεύκα-Τιτάνες Παλαμά 73-62
ΣΑΑΚ Ανατόλια-Καβάλα 85-83
Αγρίνιο-Ασπίδα Ξάνθης 76-61
Στρατώνι-Χ. Τρικούπης 67-79
Ρεπό: Φάρσαλα

Τελευταία ενημέρωση: 
Κυρ. 07 Ιαν. 2018 - 20:58