Υπ. Μονάδας Covid Σερρών: Φαίνεται «φως στο τούνελ»-125 οι ασθενείς με κορωνοϊό-14 διασωληνωμένοι

Διανύοντας την τέταρτη εβδομάδα καραντίνας αρχίζει να φαίνεται «φως στο τούνελ» της εξόδου από το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού που έπληξε με σφοδρότητα την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών. Το συγκρατημένα αισιόδοξο μήνυμα εξέπεμψε ο υπεύθυνος της Μονάδας Covid-19 του Νοσοκομείου Σερρών κ. Θεόφιλος Καλλινικίδης, με δηλώσεις του στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Open.

Παραφράζοντας τους στίχους τραγουδιού του Διον. Σαββόπουλου ο κ. Καλλινικίδης δήλωσε πως στα νοσοκομεία η Βόρεια Ελλάδα ανεστανάζει.

Αυτή την στιγμή στο νοσοκομείο Σερρών, που συνεχίζει να λειτουργεί σε οριακή κατάσταση, νοσηλεύονται 125 ασθενείς με κορωνοϊό και υπάρχουν 14 διασωληνωμένοι. Η εκτίμηση του διευθυντή της Μονάδας Covid-19 του Γ.Ν. Σερρών είναι πως βρισκόμαστε στην κορύφωση του δευτέρου κύματος, με την καμπύλη να οριζοντιώνεται, ίσως και να πέφτει λίγο, ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει, προϊδεάζοντας ότι θα ακολουθήσει και τρίτο κύμα.

Αυτή την στιγμή στο νοσοκομείο Σερρών παρατηρείται μείωση των κρουσμάτων, των νοσηλευομένων, των προσερχομένων με σοβαρά προβλήματα αλλά και μείωση των εισαγωγών.

Ωστόσο, ο κ. Καλλινικίδης προβλέπει ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των διασωληνωμένων, καθώς αναμένει ότι θα επιδεινωθεί η κατάσταση κάποιων από τους 125 νοσηλευόμενους ασθενείς.

Αυτή τη στιγμή ο νεαρότερος ασθενής με κορωνοϊό που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Σερρών είναι 33 ετών και ο μεγαλύτερο 100.

Η περίπτωση του 25χρονου

Αναφερόμενος στην περίπτωση του 25χρονου που έχασε τη ζωή του λόγω επιπλοκών από τον κορωνοϊό αλλά με σοβαρό πρόβλημα υγείας ο κ. Καλλινικίδης ανέφερε ότι εισήλθε στις αρχές  του μήνα με υψηλό πυρετό και εμέτους. Στην αρχή δεν φαινόταν να υπήρχε κι άλλο πρόβλημα, ωστόσο, στη συνέχεια διαγνώσθηκε σοβαρό πρόβλημα υγείας και κρίθηκε απαραίτητη διακομιδή του στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου».

Από το νοσοκομείο Σερρών έφυγε, όπως δήλωσε ο κ. Καλλινικίδης, σχεδόν απύρετος και με πολύ καλή οξυγώνωση. Ωστόσο, προέκυψαν διαταραχές συμπεριφοράς, οι οποίες αποδόθηκαν σε εμβολικά επεισόδια στον εγκέφαλο λόγω καρδιακού προβλήματος.

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Τρί. 24 Νοε. 2020 - 09:05