Τράπεζα αίματος δημιούργησε το ΔΙΕΚ Σερρών

Την πρώτη εθελοντική του αιμοδοσία πραγματοποίησε το ΔΙΕΚ Σερρών, σε συνεργασία με την κινητή μονάδα του Γ.Ν.Ν. Σερρών. Ταυτόχρονα ιδρύθηκε σύλλογος αιμοδοτών ΔΙΕΚ Σερρών.

Η εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε με σκοπό τη δημιουργία τράπεζας αίματος του ΔΙΕΚ και την ευαισθητοποίηση των καταρτιζομένων γύρω από τον εθελοντισμό και την ευρύτερη προσφορά στο συνάνθρωπο. Ταυτόχρονα, όποια μελλοντική ανάγκη ανεύρεσης αίματος από τους εθελοντές ή πρόσωπα που θα υποδείξουν, θα μπορεί να ικανοποιηθεί άμεσα.

Η ανταπόκριση των καταρτιζομένων ήταν ιδιαίτερα συγκινητική. Μέσα σε ελάχιστες ώρες συγκεντρώθηκαν 45 φιάλες αίματος με αποτέλεσμα να επιτευχθεί ο στόχος της δημιουργίας της τράπεζας αίματος του δημόσιου ινστιτούτου. 

Ευχαριστίες απευθύνονται από το ΔΙΕΚ προς: 

· την Διευθύντρια του σταθμού αιμοδοσίας του Γ.Ν.Ν. Σερρών κα Αικατερίνη Τζιούρα και το συνοδό Νοσηλευτικό προσωπικό για την άψογη συνεργασία.

· τους εθελοντές Αιμοδότες, παλαιούς και ιδιαίτερα τους νέους, για τη συμμετοχή τους και την έμπρακτη στήριξη στο σύλλογος αιμοδοτών.

· την επιχείρηση "SUPERMARKET ΚΑΝΤΖΑΣ" για την ευγενική χορηγία των χυμών για τους αιμοδότες.

· την κα Δημητριάδου Φανή, μόνιμη διοικητικό υπάλληλο του ΔΙΕΚ Σερρών, που συντόνισε την όλη διαδικασία.

· την Κα Τουφεξή Ευαγγελία, εκπαιδευτικό του ΔΙΕΚ, που «έριξε» την ιδέα για να ευοδωθεί περαιτέρω το έργο της αιμοδοσίας.

Είτε μπορούμε να προσφέρουμε αίμα είτε όχι, είναι καθήκον όλων μας να διαδώσουμε την ιδέα της αιμοδοσίας με κάθε τρόπο. Όλες οι ενέργειες που έχουν αυτόν τον σκοπό είναι αξιέπαινες.

Τελευταία ενημέρωση: 
Τρί. 08 Μάιος. 2018 - 23:06