Θα πρέπει να ντρέπεσαι Αρχιεπίσκοπε Ιερώνυμε…

Αν είδηση είναι πως, ένας άνθρωπος δάγκασε σκύλο και όχι το αντίθετο, τότε το: «Πες την αλήθεια όπως έκανα εγώ, δεν θα χάσεις»(!) που φέρεται να είπε  στον  σκοπιανό ομόλογό του ο Α.Τσίπρας είναι είδηση! Που ξεπερνά τα όριά της μπαίνοντας στα χωράφια του ανέκδοτου! Ο Έλληνες πρωθυπουργός λέει την αλήθεια!
Είναι γεγονός πως ο Α. Τσίπρας έχει αλλάξει, όχι όμως τόσο πολύ ώστε να λέει την αλήθεια. Από ωρυόμενος καταληψίας της εξουσίας, μεταμορφώθηκε σε  κάτι παραπάνω από πειθήνιο διαχειριστή της, έγινε ο «αριστερός» yes man!
Ο λειψός, κατά το ήμισυ, μακεδόνας, με τη χαμένη αριστερή αθωότητα, ανέλαβε όπως και με την ανάπτυξη στην Ελλάδα, το βάρος των διαπραγματεύσεων για το όνομα των Σκοπίων.
«Δέσ’ το κεφάλι σου με παλιατσίδα», που λέει ο θυμόσοφος λαός, αν ο Α.Τσίπρας ανέλαβε να σώσει την ονομασία της Μακεδονίας. Θα την πουλήσει και αυτήν όπως πούλησε, μετά από «σκληρές» διαπραγματεύσεις, το μέλλον των νέων Ελλήνων, με το αριστερό-δεξιό μνημόνιό του.
Θα υποθηκεύσει το όνομα, την ταυτότητα της Μακεδονίας, όχι για εκατό χρόνια όπως υποθήκευσε την Ελλάδα, αλλά εις τον αιώνα τον άπαντα.
Ο πρωθυπουργός δήλωσε, προφανώς ως κυβέρνηση, πως: «Αντιμετωπίζουμε τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής με νηφαλιότητα και σοβαρότητα»! Τόση σοβαρότητα που, ο συριζα-Καμμένος κυβερνητικός εταίρος διαφωνεί κάθετα και οριζόντια με τις κυβερνητικές προθέσεις για την ονομασία της FYROM έως την ώρα, βεβαίως-βεβαίως της συνηθισμένης κωλοτούμπας του, με τη «νηφαλιότητα και σοβαρότητα» που τον διακρίνει.
Νηφάλια και ενωτική ήταν και η επισήμανση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ότι η Εκκλησία δεν συμφωνεί με την έκφραση της λαϊκής θέλησης στα συλλαλητήρια, άσχετα εάν τώρα, μετά τη διαφοροποίηση δέκα ιεραρχών κάνει την άγια μετάλλαξη.
Νηφάλια και ενωτικά ο αριστερός Γ. Δραγασάκης δηλώνει πως, «ονειρεύονται έναν νέο πατριωτισμό ανοιχτών οριζόντων», που έν ολίγοις δεν θα «θυμίζει αποτυχημένες πολιτικές του παρελθόντος, να διεισδύσουμε στα Βαλκάνια, να κατακτήσουμε οικονομικά τα Βαλκάνια…». Ο «νέος πατριωτισμός» του Δραγασάκη, δεν θα είναι ο «ελληνικός εθνικισμός που επέβαλε εκδικητικό εμπάργκο», δεν θα έχει το στοιχείο του «ανταγωνιστικού αλυτρωτισμού», δεν θα περιορίζει την Ελλάδα στα σύνορά της, και αφού δεν μπορεί αυτή να τα επεκτείνει θα τα ανοίξει ώστε να επεκταθούν οι γείτονες. Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο, δεν θα υπάρχουν σύνορα Ελληνικά, τα οποία εξ άλλου δεν είδε ο Α.Τσίπρας στο Αιγαίο!
Πάντως, ό,τι και να λένε αυτοί που εκφράζουν χυδαία μεν, αλλά με σαφήνεια την ανερμάτιστη πολιτική των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, όπως ο Πολάκης, ο Σκουρλέτης, ο Καρανίκας και ο Παπαδημούλης και…βάλε,  το  συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για το όνομα, την ψυχή, δηλαδή, της Μακεδονίας τους τρόμαξε. Η συμμετοχή του λαού, παρά το μποϊκοτάζ για λογαριασμό τους από την Εκκλησία, ξεπέρασε κάθε πολιτικά διαχειρήσιμο αριθμό.
Θα πρέπει να ντρέπεσαι Αρχιεπίσκοπε Ιερώνυμε, τη μνήμη του Μητροπολίτη Γερμανού Καραβαγγέλη, του Παύλου Μελά, του παπα-Δημήτρη από το Στρέμπενο, του Βαγγέλη Στρεμπενιώτη, του καπετάν Μητρούση Γκογκολάκη και δεκάδων άλλων εθνομαρτύρων για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.
«Κάθε έκφραση υπερασπίσεως των δικαίων της Μακεδονίας μας είναι επαινετή», δηλώνει τώρα και, κατόπιν εορτής  ο Αρχιεπίσκοπος, παίζοντας (αλήθεια, για λογαριασμό ποιου;) το χαρτί χειραγώγησης του λαού.
Πρέπει να αφουγκραζόμαστε τον λαϊκό παράγοντα όταν έρχεται στο προσκήνιο, μα  «η εξωτερική πολιτική δεν γίνεται με συλλαλητήρια», ψελλίζουν τα φερέφωνα της δεξιό-αριστερής κυβέρνησης.
Καλέ τι μας λέτε; Όταν καλούσατε τον λαϊκό παράγοντα παραμονές της 5ης Ιουλίου σε «συλληπτήριο» για να  πάρει ο Α.Τσίπρας ισχυρή εντολή διαπραγμάτευσης με τους δανειστές δεν κάνατε εξωτερική πολιτική; Τα δάκρυα της Μπέτης την 5η Ιουλίου κάθε ενιαυτού χύνονται κουτουρού, στα σαλόνια της εξουσίας;
Τελευταία ανακάλυψη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ο «έντιμος συμβιβασμός»! Όμως, «έντιμους συμβιβασμούς» κάνουν μόνο οι έντιμοι άνθρωποι και όχι αυτοί που πρόδωσαν τη θέληση του λαού την 5η Ιουλίου του 2015, όχι αυτοί που συντρίψανε τα κόκαλα και τα όνειρα των νέων Ελλήνων, όχι αυτοί που στέλνουν στην ουρά των συσσιτίων τα «περήφανα γηρατειά», όχι αυτοί που αντιλαμβάνονται τη λαϊκή κυριαρχία a la carte!
Εν τέλει, αυτή η κυβέρνηση αναγνωρίζει πως ο λαός έχει  φωνή; Φωνή που θα εκφραστεί και στην Αθήνα, στην πλατεία Συντάγματος, με ό,τι το όνομά της συμβολίζει;
Δεν θα πάνε στο συλλαλητήριο της πλατείας Συντάγματος οι εξουσίες των πολιτικών κομμάτων της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης, δεν θα παραστεί και ο Σταύρος, ο αφέντης τσουτσουλομύτης, που δήλωσε ότι «δεν χαρίζουμε τις εθνικές υποθέσεις στους ακροδεξιούς». Ποιοι κυρ Σταύρο και αφέντη τσουτσουλομύτη; Τα σιγανά ποταμάκια και οι έμμισθοι των εκδοτικών συμφερόντων, που σήμερα έγιναν «δημοκράτες» ενώ, αυτοί που υπερασπίζονται μνήμες νεκρών, έγιναν φασίστες ;
Λοιπόν, δεν θα πάει ο κυρ Σταύρος στο συλλαλητήριο!   Χέστηκε η Φατμέ στ’ αλώνι!
Θα είναι εκεί εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες, με τη γαλανόλευκη στα χέρια.

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Πέμ. 01 Φεβ. 2018 - 10:57