Θ. Λεονταρίδης: Επίσπευση διαδικασιών ανάπτυξης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στις Σέρρες

 Επικοινωνία με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ Κωστή Χατζηδάκη είχε ο Σερραίος βουλευτής της Ν.Δ. κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης για την επίσπευση του έργου επέκτασης των δικτύων διανομής φυσικού αερίου στις Σέρρες .

Ως γνωστόν το προηγούμενο διάστημα μετά τη συνάντηση του βουλευτή με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Δημόσιας Επιχείρησης Διανομής Φυσικού Αερίου κ. Μάριο Τσάκα είχαν ξεκινήσει για την πόλη των Σερρών δύο μικρότερα έργα προκειμένου να συνδεθούν καταναλωτές που είχαν ήδη υποβάλλει αιτήσεις σύνδεσης και εκκρεμούσαν .

Η επέκταση των δικτύων διανομής φυσικού αερίου στις Σέρρες και σε άλλες περιοχές των Περιφερειών Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και Στερεάς Ελλάδος είναι ένα έργο πνοής και μία σημαντική αναπτυξιακή επένδυση που βοηθά οικονομικά τους πολίτες και στηρίζει τη χειμαζόμενη βιομηχανία..

Για την ανάπτυξη των δικτύων διανομής προβλέπονται επενδύσεις συνολικού ύψους περίπου 170 εκατ. ευρώ που χρηματοδοτούνται με ποσοστό άνω του 40% από τα ΕΣΠΑ, ενώ παράλληλα θα δημιουργηθούν περίπου 1.000 νέες θέσεις εργασίας κατά την περίοδο των κατασκευών και 300 κατά την μετέπειτα περίοδο, καθότι προβλέπεται η ίδρυση και λειτουργία γραφείων εξυπηρέτησης του κοινού, τεχνικής υποστήριξης, εμπορίας συσκευών και εξοπλισμού, τόσο στις Σέρρες όσο και σε άλλες πόλεις των τριών Περιφερειών. 

Με δεδομένο ότι τα έργα επέκτασης χρηματοδοτούνται κατά περίπου 40% από το ΕΣΠΑ της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την έναρξη της κατασκευής, η έγκριση των τευχών δημοπράτησης από τη Διαχειριστική Αρχή.

Το σημαντικότερο και ουσιαστικότερο μέρος παραμένει η έναρξη του χρηματοδοτούμενου από την Περιφέρεια μεγάλου έργου που αφορά στη σταδιακή κατασκευή 71 χλμ δικτύων διανομής και στη σύνδεση τουλάχιστον 3.000 νέων καταναλωτών, μιας  επένδυσης της οποίας ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 7,4 εκατ. ευρώ

Η αναπτυξιακή αυτή επένδυση αποκτά ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα, λόγω των κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων που προέρχονται από την πανδημία της COVID-19.

Έχοντας εντοπίσει την αναγκαιότητα επιτάχυνσης  των σχετικών εγκρίσεων ο Βουλευτής Θ. Λεονταρίδης διεμήνυσε στον Υπουργό κ Χατζηδάκη  να συμβάλει ο ίδιος ώστε τα τεύχη δημοπράτησης των έργων ανάπτυξης των δικτύων διανομής αερίου στις Σέρρες και σε άλλες πόλεις από την Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας να επισπευσθούν , ώστε η διοίκηση της ΔΕΔΑ που είναι ο αρμόδιος φορέας της επένδυσης να υλοποιήσει τα έργα .

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ Κωστής Χατζηδάκης  διαβεβαίωσε στον κο Λεονταρίδη πως θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να ολοκληρωθεί  το συντομότερο δυνατό αυτό το έργο πνοής για την περιοχή που παρέχει τη δυνατότητα στα νοικοκυριά και στους επαγγελματίες να χρησιμοποιήσουν ένα οικονομικότερο καύσιμο το οποίο επιπρόσθετα κατά την καύση του εκπέμπει πολύ λιγότερους αέριους ρύπους . ​

Τελευταία ενημέρωση: 
Πέμ. 14 Μάιος. 2020 - 18:57