Τάσος Χατζηβασιλείου: O ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει τα στερεότυπα και την ρητορική του προηγούμενου αιώνα

Στο κοινό μέτωπο που δημιουργείται από τις κυβερνήσεις Ελλάδας και ΗΠΑ απέναντι σε όσους απειλούν την ειρήνη, στην επικείμενη γεωπολιτική αναβάθμιση της Θράκης και στην ανεύθυνη και εμμονική αντιπολιτευτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου, κατά την συζήτηση  για την κύρωση της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συμφωνίας.

Ο Σερραίος βουλευτής εξήγησε ότι η συμφωνία αυτή έρχεται ως φυσικό αποτέλεσμα της βαθιάς και ειλικρινούς σχέσης μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, οι κυβερνήσεις των οποίων συνομολογούν τη δημιουργία κοινού μετώπου εναντίον όσων απειλούν την ειρήνη. Προσέθεσε ακόμη πως  με αυτή τη συμφωνία, αποδεικνύεται και στην πράξη ότι η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Συνιστά αναβάθμιση του εθνικού μας ρόλου ότι η Θράκη εξελίσσεται σε ενεργειακό και γεωπολιτικό κόμβο για όλη τη Νότια Ευρώπη, λειτουργώντας ως ασφαλές πέρασμα, εναλλακτικό του Βοσπόρου», δήλωσε ο κ. Χατζηβασιλείου προσθέτοντας ότι «η Αλεξανδρούπολη αναβαθμίζεται σε Σούδα του Βορρά». Απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Χατζηβασιλείου υπογράμμισε: «Παρουσιάζετε αυτή την προοπτική ως εθνική υποχώρηση, ως ήττα. Συνθήματα και λογικές του τύπου «έξω οι βάσεις» είναι απαρχαιωμένα».

Τέλος, απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Σερραίος βουλευτής ανέφερε: «Όταν κυβερνούσε, Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε το διάλογο με τις ΗΠΑ. Θεωρούσε τότε τους Αμερικανούς σημαντικούς συμμάχους. Μετά τις εκλογές του 2019, υπέστη οβιδιακή μετάλλαξη: Ψήφισε παρών στην πρώτη τροποποίηση και σήμερα καταψηφίζει τη συμφωνία από αντιπολιτευτική εμμονή».

Τελευταία ενημέρωση: 
Πέμ. 12 Μάιος. 2022 - 19:57