Τα παιδία παίζει στη Βουλή!

Ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται πως, χωρίς πια αυταπάτες, αναρρώνει από τις παιδικές ασθένειες του κουμμουνισμού. Με υπαρκτό τον κίνδυνο της υποτροπής, εμφανίστηκε στη Βουλή συγκροτημένος, όσο γίνεται γιαυτόν και, πάντως συγκρατημένος. Αντιμετώπισε άνετα την  πρόταση Δυσπιστίας, για συγκεκριμένες πράξεις και παραλείψεις κατά  την άσκηση των καθηκόντων τους, εναντίον των υπουργών του: Ξανθού, Κουρουμπλή και Πολάκη, που κατέθεσε στη Βουλή η Νέα Δημοκρατία, η οποία είχε τόσο «ενθουσιασμό» στην υποστήριξή της πρότασής της, που δε θεώρησε αναγκαία τη φυσική παρουσία των βουλευτών της στα έδρανα της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης.
Η εικόνα απογοητευτική! Ποιος να σε πάρει στα σοβαρά, όταν εσύ  δεν παίρνεις στα σοβαρά το παιχνίδι σου;
Όταν τα «παιδία παίζει» στην αλάνα και στη Βουλή μιλά ο Α.Τσίπρας, ο ύπνος βασιλεύει τα βλέφαρα της Λ. Κονιόρδου ενώ, οι πολεμικές κραυγές των παιδιών γίνονται ιαχές ενδώσεως στο άπειρο του γελοίου, ως καταγγελίες πύρινες στο στόμα του Π. Κουρουμπλή για σχέδιο των πολυεθνικών, μεταξύ των οποίων λογικά και η Novartis Hellas  να ρίξουν την κυβέρνηση Τσίπρα, με τεχνητές ελλείψεις φαρμάκων! Ε! Τι άλλο θα ακούσουμε!!
Όμως, ο Παναγιώτης, όπως τότε που διακήρυττε με μετριοφροσύνη πως: «Εγώ έχτισα το ΠΑΣΟΚ»(!) έτσι και τώρα σαν μπροστάρης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δε μάσησε. Αντιλήφθηκε το σχέδιο… αποσταθεροποίησης της εθνοσωτήριου κυβέρνησης από τις πολυεθνικές και, σαν άξιο του σοσιαλισμού παλικάρι πολέμησε νικηφόρα, όπως πολεμούσε από τα πράσινα μετερίζια τη διεθνή διαπλοκή, όταν τον έδιωξε ο Γιωργάκης Παπανδρέου, άσχετα αν αργότερα ως πρωτοπαλίκαρο του ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε με αίσθημα πατριωτισμού και κοινωνική ευαισθησία τα αριστερά μνημόνια, με την  «επεκτατική δημοσιονομική λιτότητα», εξουθενώνοντας με την υπερφορολόγηση τους Έλληνες ενώ, παράλληλα, ξεπούλησε τα «ασημικά και χρυσαφικά» της χώρας, δηλαδή, όλες τις υποδομές της για ένα κομμάτι ψωμί στις πολυεθνικές εταιρείες. Πρόκειται για αυτές τις εταιρείες που διακινούσαν τα Panama papers τα οποία κατακεραύνωνε ο πρωθυπουργός  Α. Τσίπρας αλλά με εντολή του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος νομιμοποίησε, εξαιρώντας τον Παναμά από τους φορολογικούς παραδείσους, για την περίπτωση που κάποιος αριστερόστροφος σκέφτεται να κάνει  εκεί ένα μικρό κομπόδεμα για τα γεράματά του!
Και να καπάκι, ο Νίκος Φίλης που, μπουρδολογώντας, δήλωσε ότι «δεν είναι "η αιχμαλωσία των Ελλήνων στρατιωτών’’ το μείζον "θέμα’"» αφού, με την Τουρκία τα ζητήματα δεν είναι απλά «όπως το Σκοπιανό, που μαζεύονται μερικές χιλιάδες στο δρόμο»!
Στις προτεραιότητες των Ελλήνων πολιτών, κατά τον Ν.Φίλη, δεν είναι η ζωή και η τύχη των στρατευμένων Ελλήνων, αφού το θέμα δεν είναι μείζον! Είναι βέβαια σοβαρό αλλά «τους πολίτες, τους ενδιαφέρει η Ειρήνη, η ηρεμία, τους ενδιαφέρει η οικονομία»!
Όμως, για ποιά Ειρήνη μιλά ο Φίλης, όταν αυτοί που την προασπίζουν είναι αιχμάλωτοι;
Μήπως εννοεί την «ειρήνη» των ραγιάδων «την υπέροχη, κατά τον επίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίο,  συμβίωση των 400 χρόνων, που είχαν οι δύο λαοί, <και χάλασε> όταν ξεσηκώθηκαν κάτι ξεβράκωτοι το 1821»;
Για ποιά ηρεμία, όταν χωρίς φρουρούς, οι γείτονες απειλούν να υψώσουν τη σημαία τους στην Ακρόπολη;
Μήπως εννοεί την «ηρεμία» που επιβάλουν τα καθεστώτα, που αυτός λατρεύει και υπηρετεί στους λαούς;
Για ποιά οικονομία; Την οικονομία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ;  Την οικονομία της πείνας, της μιζέριας και της εξαθλίωσης, που έφερε το αριστερό τους  μνημόνιο;
Προφανώς και η πλάνη του Φίλη είναι οικτρά αν νομίζει ότι το Σκοπιανό είναι ζήτημα της πλάκας, όσο και η αριστεροσύνη του, κοιμάται, ονειρεύεται και γλυκοχαρχαρίζει, όπως έκανε στη Βουλή, αν πιστεύει ότι για τους Έλληνες πολίτες δεν είναι μείζον θέμα η αιχμαλωσία των δύο στρατιωτών.  Ο Ελληνικός Λαός δεν αδιαφορεί για τα στρατευμένα παιδιά του, όπως βεβαίως και, παρά τις παλινωδίες ανάμεσα στο «σύνηθες επεισόδιο» και στην «ομηρία», δεν αδιαφορεί και η Κυβέρνηση που, σε αντίθεση με τον Ν. Φίλη θεωρεί σοβαρότατο το θέμα της απαγωγής των δύο στρατιωτών, γιαυτό και προσέφυγε στην Ε.Ε και στο ΝΑΤΟ.
Πάντως και, κατά τον Ευάγγελο Βενιζέλο, λίγο πριν τη «βρώμικη έξοδο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ από την εξουσία» η φράση του Κίσινγκερ ότι : «Οι Τούρκοι πολιτικοί έχουν πιάσει τους Έλληνες <πολιτικούς> από τα μήδεα»* φαίνεται ότι ισχύει, αν κρίνει κανείς από τον σπασμωδικό τρόπο που η κυβέρνηση Τσίπρα χειρίζεται το θέμα της αιχμαλωσίας των ενόπλων μας δυνάμεων και, τα παρακαλετά του συριζα-Καμμένου στον Ρουμάνο υπουργό Άμυνας, «…για την άμεση απελευθέρωση αυτών των Νατοϊκών, Ευρωπαίων και Ελλήνων στρατιωτικών»!
(*) Για την ακρίβεια, ο φιλότουρκος Χένρυ, χρησιμοποιεί τη χυδαία απόδοση της λέξης "μήδεα" στη νεοελληνική, που δεν είναι άλλη από τα "αμελέτητα" τα κοινώς ονομαζόμενα αρ@@@@@.

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Τρί. 13 Μαρ. 2018 - 10:27