T. Χατζηβασιλείου: Η κυβέρνηση θωρακίζει την πολιτική αεροπορία ως έναν από τους πυλώνες του ελληνικού τουρισμού

«Δημιουργούμε έναν σύγχρονο φορέα, αξιόπιστο συνομιλητή των αντίστοιχων ευρωπαϊκών», τόνισε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου κατά την συζήτηση στην ολομέλεια του νομοσχεδίου για την δημιουργία Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας.
 Ο βουλευτής υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών διαχωρίζει τις λειτουργίες ελεγκτή και ελεγχόμενου και ευθυγραμμίζει την χώρα μας με το ευρωπαϊκό και διεθνές πλαίσιο για την πολιτική αεροπορία, με γνώμονα την ασφάλεια των επιβατών. Ο κ. Χατζηβασιλείου θύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όφειλε να εφαρμόσει τις ίδιες ρυθμίσεις, όμως καθυστερώντας έθεσε την χώρα και σε κίνδυνο υποβιβασμού και κυρώσεων από τους αρμόδιους ευρωπαϊκούς οργανισμούς ελέγχου ασφαλείας πτήσεων.   
«Σε μία χώρα όπου ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία, είναι απαραίτητο τα αεροδρόμια και οι προσφερόμενες υπηρεσίες τους να είναι υψηλού επιπέδου», υπογράμμισε ο βουλευτής και τόνισε ότι κερδισμένος από την αναβάθμιση των αεροπορικών υπηρεσιών και των υποδομών δεν είναι μόνο ο απλός ταξιδιώτης αλλά ο ελληνικός τουρισμός και η εθνική οικονομία.

«Η κυβέρνηση δεν κάνει δωρεές σε ιδιώτες»

Ο κ. Χατζηβασιλείου στάθηκε και στην σημασία της στήριξης της μεγαλύτερης ελληνικής αεροπορικής εταιρείας, της Aegean, λόγω των έκτακτων συνθηκών της πανδημίας. «Η κυβέρνηση δεν κάνει δωρεές σε ιδιώτες. Στηρίζει μια μεγάλη ελληνική επιχείρηση που αυξάνει το ΑΕΠ της χώρας και έχει ετήσιο οικονομικό αποτύπωμα 2 δισεκατομμυρίων ευρώ», ανέφερε ο βουλευτής. Επεσήμανε ότι η στήριξη γίνεται με αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις και αποσκοπεί όχι μόνο στην σωτηρία των θέσεων εργασίας των εργαζομένων της, αλλά πρωτίστως αποσκοπεί στη σωτηρία της εθνικής τουριστικής μας βιομηχανίας.

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Πέμ. 26 Νοε. 2020 - 17:12