Σύντομα δεν θα υπάρχουν “λευκές περιοχές” στον τηλεοπτικό χάρτη των Σερρών

Μόνιμη λύση στο ζήτημα της τηλεοπτικής κάλυψης ακόμα και των πιο απομακρυσμένων ή δύσβατων περιοχή στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών θα δοθεί στο προσεχές χρονικό διάστημα με πρωτοβουλία του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Μέσω της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας θα καταστεί δυνατή, σε συνεργασία με τους Δήμους και την Περιφέρεια, η δυνατότητα χρηματοδότησης για την προμήθεια, εγκατάσταση, λειτουργία και συντήρηση Σταθμών Συμπληρωματικής Κάλυψης.
Με τον τρόπο αυτό το σύνολο του πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένων των μη μόνιμων κατοίκων, θα έχει τη δυνατότητα για πρόσβαση στο περιεχόμενο των εθνικών και περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.
Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Θεόδωρος Λιβάνιος ανακοίνωσε από τις Σέρρες ότι ήδη τροποποιείται το τεχνικό δελτίο ώστε να επιχορηγηθούν οι δήμοι και πως ήδη υπάρχει η δυνατότητα εγκατάστασης, προμήθεια και τοποθέτησης αναμεταδοτών.
Η εγκατάσταση θα γίνει σε συνεργασία με τον τον πάροχο του ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος και αναμένεται ότι σύντομα θα εκλείψουν οι “λευκές περιοχές” από τον τηλεοπτικό χάρτη της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών αλλά και γενικότερα της χώρας.

Τελευταία ενημέρωση: 
Τρί. 04 Οκτ. 2022 - 09:15