Συναυλία με τον Νίκο Σταυλά και την Σοφία Μπαλτατζή στο δημοτικό θέατρο «Αστέρια»

Ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Σερρών διοργανώνει συναυλία κλασικής μουσικής με τον Νίκο Σταυλά στο πιάνο και την Σοφία Μπαλτατζή στο βιολί.

Η συναυλία θα δοθεί τη Δευτέρα 2 Απριλίου 2018 και ώρα 9:00 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο «Αστέρια».

Οι δύο ταλαντούχοι καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν έργα των:

Johann Sebastian Bach, Heinrich Ignaz Franz von Biber, Sofia Gubaidulina, Arvo Pärt, Ludwig van Beethoven, Béla Bartók.

Η συναυλία γίνεται με την υποστήριξη του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών

Γενική είσοδος 10 €

Προσκλήσεις διατίθενται στα γραφεία του Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Σερρών. (καθημερινές  5:00 – 9:00 μ.μ. Σάββατο 9:00 – 1:00 π.μ.)

Είσοδος για μαθητές και σπουδαστές ελεύθερη.

Πληροφορίες στα τηλ. 2321057444  &  6976607433

Νίκος Σταυλάς

Ο Νίκος Σταυλάς γεννήθηκε στις Σέρρες το 1983. Φοίτησε στο Μουσικό Σχολείο Σερρών (Ελίνα Γραµµατοπούλου), στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης (Igor Petrin, Δίπλωμά Πιάνου µε άριστα παμψηφεί και Α’ βραβείο, 2002) και στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστηµίου Μακεδονίας, (Βίνια Τσόπελα, Πτυχίο με άριστα). Στη συνέχεια έκανε µμεταπτυχιακές σπουδές στο Royal College of Music του Λονδίνου στην τάξη του Yonty Solomon µε υποτροφία του ΙΚΥ  και του ίδιου του κολλεγίου και αποφοίτησε το 2007 µε διάκριση. Τέλος, το 2012 ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή στο Goldsmiths, University of London. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου µε τους N. Petrof, M. Mollova, Κ. Πολυζωίδου, E. Virsaladze, J. Soriano, L. Morales, Alan Weiss και Λόλα Τότσιου. Έχει δώσει ρεσιτάλ και συναυλίες µμουσικής δωματίου στην Ελλάδα, το Βέλγιο, την Ισπανία, την Ολλανδία, την Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ και έχει συμπράξει ως σολίστ µε την Κρατική και τη Δημοτική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την Ορχήστρα Δωματίου των Τιράνων και τη Morley Chamber Orchestra. Έχει ως έδρα του το Λονδίνο, όπου διδάσκει στο Morley College και στο City Lit, και δίνει συναυλίες συχνά στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία και αλλού µε το Tetrachord piano ensemble, το Vladimir&Estragon piano duo, τη βιολίστρια Σοφία Μπαλτατζή καθώς και µε τη σοπράνο Patricia Caicedo.

Σοφία Μπαλτατζή

Η Σοφία Μπαλτατζή γεννήθηκε στην Ξάνθη το 1984. Το 2000 απέκτησε το Αdvanced Certificate του Associated Board of the Royal Schools of Music, ενώ το 2006 αποφοίτησε από το Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης |(τάξη Lutz Kühne) µε Δίπλωμά Βιολιού (άριστα παμψηφεί και Β’ βραβείο). Το 2007 εγκαταστάθηκε στο Βερολίνο, όπου συνέχισε τις σπουδές βιολιού µε τον Tomasz Tomaszewski και το 2014 ολοκλήρωσε µμεταπτυχιακές σπουδές μουσικολογίας (MA in Musikwissenschaft) µε άριστα στο Freie Universität του Βερολίνου. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια µε τους Γ. Χατζηνίκο, A. Stankov, V. Milanova, T. Gabora, J. Kaplanek, A. Shih, R. Chase, και Λ. Τότσιου. Το 2006 επελέγη ως εξάρχουσα της Ορχήστρας Νέων της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης. Από το 2008 εργάζεται στη Συμφωνική Ορχήστρα του Βερολίνου (Berliner Symphoniker), µε την οποία έχει περιοδεύσει επανειλημμένα στην Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Κροατία, την Αργεντινή, την Κίνα, την Ιαπωνία, το Βιετνάμ και την Ελλάδα. Έχει δώσει ρεσιτάλ και έχει εμφανιστεί σε συναυλίες μουσικής δωματίου, σύγχρονης μουσικής και jazz στην Ελλάδα, τη Γερμανία, την Ελβετία, την Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ολλανδία και τη Σουηδία. Με το μουσικό σύνολο Berlin Music Ensemble ηχογραφεί μουσική για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Ως μουσικός θεάτρου έχει συνεργαστεί – μεταξύ άλλων – µε το Εθνικό Θέατρο, και στο Βερολίνο µε τη Neuköllner Oper, το Deutsches Theater, τη Volksbühne, το Friedrichstadtpalast και το Berliner Ensemble.

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Δευ. 26 Μαρ. 2018 - 16:15