Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα βρεθούν ο διευθυντής της Β/Θμιας Εκπαίδευσης Σερρών και οκτώ καθηγητές

Τις κατηγορίες της ψευδούς αναφοράς σε αρχή, ψευδούς βεβαίωσης από κοινού και της παράβασης καθήκοντος από κοινού αντιμετωπίζουν ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών κ. Κων. Τενεκετζής, η καθηγήτρια Μ.Σ. και επτά μέλη του ΠΥΣΔΕ Σερρών της περιόδου 2017, οι οποίοι θα βρεθούν κατηγορούμενοι στις 28 Νοεμβρίου ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Σερρών.

Η υπόθεση ανακινήθηκε από τον έτερο υποψήφιο καθηγητή για τη θέση του διευθυντή σχολικής μονάδας Χ.Κ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η καθηγήτρια Μ.Σ. βεβαίωσε ψευδώς πως κατείχε δεύτερο πτυχίο, προκειμένου να μοριοδοτηθεί και να καταταχθεί σε επιλέξιμη θέση στον πίνακα υποψηφίων διευθυντών σχολικών μονάδων. Κάτι που τελικά συνέβη.

Μετά από υποβολή έγγραφής καταγγελίας εκ μέρους του καθηγητή Χ.Κ. το ΠΥΣΔΕ Σερρών αναμόρφωσε τον τελικό πίνακα αξιολόγηση κατατάσσοντας την Μ.Σ. σε μη επιλέξιμη θέση για διευθυντή σχολικής μονάδας.

Η κατηγορούμενη καθηγήτρια Μ.Σ. επελέγη τον Αύγουστο του 2017 ως προϊσταμένη της Δ.Δ.Ε. Σερρών παρά το γεγονός, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, ότι ο έτερος υποψήφιος Χ.Κ. διέθετε υπέρτερα τυπικά προσόντα με βάση τα αξιολογικά κριτήρια.

Ως αιτιολογία προβλήθηκε ότι σε βάρος του Χ.Κ. διεξήχθη ΕΔΕ και είχε κατατεθεί πόρισμα με σοβαρές κατηγορίες, οι οποίες έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα προσόντα που πρέπει να διαθέτει κάποιος για να επιλεγεί στη συγκεκριμένη θέση προϊσταμένου και το γεγονός ότι άσκησε ένδικα μέσα εναντίον του διευθυντή της Δ.Ε. Σερρών και αυτό καθιστούσε δυσχερή την συνεργασία μαζί του. Όπως υποστηρίζει ο καθηγητής Χ.Κ. η ΕΔΕ διατάχθηκε από τον κ. Τενεκετζή σε βάρος του.

Τελευταία ενημέρωση: 
Κυρ. 13 Οκτ. 2019 - 22:40