Σοβαρά ερωτηματικά για την επάρκεια των εμβολίων στην Π.Ε. Σερρών για τις ηλικίες άνω των 65-«Μπλοκαρισμένη» η διαδικασία των ραντεβού

Σοβαρά ερωτηματικά εγείρονται για την επάρκεια των εμβολίων για τις ηλικίες άνω των 65 ετών στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών καθώς αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού πουθενά σε ολόκληρο το νομό για τις συγκεκριμένες ηλικιακές κατηγορίες.

Αν και από τις τηλεοράσεις διαφημίζεται ότι άνοιξαν τα ραντεβού για τις ηλικίες 75-80 κάτι τέτοιο στην πράξη είναι ανέφικτο μέσω της σχετικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Μπορεί στο νοσοκομείο Σερρών αυτή την στιγμή να διενεργούνται εμβολιασμοί για τη δεύτερη δόση των ηλικιών 80-85, όμως, το γεγονός ότι δεν κλείνονται νέα ραντεβού συνηγορεί προς την κατεύθυνση της έλλειψης εμβολίων.

Το ζήτημα που προκύπτει τι επάρκεια υπάρχει αυτή την στιγμή σε εμβόλια για την Π.Ε. Σερρών και γιατί διαπιστώνεται υστέρηση στον τομέα αυτό σε σύγκριση με άλλες περιοχές.

Αυτή την στιγμή εμβολιάζονται τα άτομα που ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορία των 60-65 από τα κέντρα υγείας Νιγρίτας, Ροδόπολης, Νέας Ζίχνης και Ροδολίβους.

Η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών δοκιμάσθηκε σοβαρά από την πανδημία τον περασμένο Νοέμβριο πληρώνοντας βαρύ τίμημα σε ανθρώπινες ζωές και η «θωράκιση» με την ανάπτυξη ανοσίας μέσω των εμβολιασμών είναι επιβεβλημένη για να μην παρατηρηθούν θλιβερά πισωγυρίσματα.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Σερρών θέτει το ζήτημα καθώς η πίεση στα φαρμακεία είναι αφόρητη με τους ηλικιωμένους να συρρέουν για να κλείσουν ραντεβού χωρίς αυτό να είναι εφικτό, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται δυσαρέσκειες. Οι φαρμακοποιοί από την πλευρά τους αποσαφηνίζουν ότι δε φέρουν ουδεμία ευθύνη για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ως Φαρμακευτικός Σύλλογος Σερρών και με την πρόσβαση που έχουμε ως φαρμακοποιοί στο ηλεκτρονικό σύστημα καταχώρησης ασθενών σε ραντεβού COVID- 19 ότι:

Για το Νομό Σερρών εδώ και περίπου ένα μήνα δεν υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού πουθενά στο νομό για τις ηλικίες 80+ (γεννηθέντες έως το 1941) ούτε άνοιξαν νέα ραντεβού την Παρασκευή 12 Φεβρουάριου 2021 για τους ασθενείς 75+ (γεννηθέντες έως το 1946) όπως συνέβη στα περισσότερα σημεία της Ελλάδας. Επίσης για τους ασθενείς 60-64 που άνοιξε το σύστημα για εμβολιασμό με το νέο εμβόλιο της AstraZeneca στο Νομό Σερρών υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού μόνο στα Κέντρα Υγείας Νιγρίτας, Ροδολίβους, Ροδόπολης και Νέας Ζίχνης.

Θεωρούμε την ενημέρωση των πολιτών του Νομού Σερρών καθήκον μας, καθώς η πληροφορία ότι έχουν έρθει παντού νέα εμβόλια δημιουργεί καθημερινά αφόρητη πίεση στα Φαρμακεία των Σερρών και επιπλέον όγκο εργασίας στην προσπάθεια μας να εξηγήσουμε το τι ακριβώς συμβαίνει στην συγκεκριμένη πλατφόρμα στους ασθενείς που δικαιολογημένα διαμαρτύρονται. Κάτι για το οποίο τονίζουμε ότι ουδεμία ευθύνη φέρουμε ή δυνατότητα παρέμβασης έχουμε ως φαρμακοποιοί.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος

Αναστάσης Ρόντσης

Η Γραμματέας

Ελένη Μαρβάκη»

Τελευταία ενημέρωση: 
Δευ. 15 Φεβ. 2021 - 14:23