Σωματείο Συνταξιούχων Π.Ε. Σερρών: «Ο λύκος στην αντάρα χαίρεται»

Έκτρωμα χαρακτηρίζει το Σωματείο Συνταξιούχων Περιφερειακής Ενότητας Σερρών το νέο εργασιακό νομοσχέδιο. Παράλληλα, προαναγγέλλει την συμμετοχή του στην απεργιακή κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Νοεμβρίου. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Το Δ.Σ. του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Π.Ε. Σερρών καταγγέλλει την κυβέρνηση της Ν.Δ. για το αντεργατικό νομοσχέδιο, έκτρωμα, που δημοσιεύτηκε.

«Ο λύκος στην αντάρα χαίρεται».  Με αυτή ακριβώς τη λογική η κυβέρνηση σε περίοδο πανδημίας και έξαρσης της καταστολής, με την καθολική απαγόρευση των λαϊκών κινητοποιήσεων και των αγώνων των εργαζόμενων, επιδιώκει να καταργήσει, τη θεμελιώδη κατάκτηση της εργατικής τάξης, το 8ωρο.

Δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες να επιμηκύνουν τον εργάσιμο ημερήσιο χρόνο σε 10 ώρες χωρίς να πληρώνουν υπερωρίες καταργώντας ουσιαστικά και τις υπερωρίες.

Η πρόβλεψη του νομοσχεδίου για την επιστροφή των επιπλέων εργάσιμων ωρών  σε ρεπό ή ημέρες άδειας μέσα σε 6 μήνες στην ουσία είναι κενό γράμμα αφού οι εργοδότες με την ασύδοτη δράση τους καταπατούν όλα τα δικαιώματα των εργαζόμενων.

Με το νομοσχέδιο η κυβέρνηση προσπαθεί να αφοπλίσει την αντίσταση της εργατικής τάξης απέναντι στην ασυδοσία των εργοδοτών αφού βάζει εμπόδια στην άμεση συμμετοχή των εργατών στην λήψη απόφασης για απεργία. Ποινικοποιεί την περιφρούρησή της, προβλέπει σχεδόν του μισούς εργαζόμενους για προσωπικό ασφαλείας, δημιουργεί μηχανισμό φακελώματος για τους συνδικαλισμένους εργαζόμενους και τους αφαιρεί ακόμα και τη δυνατότητα να διεκδικήσουν ατομικά το δίκιο τους προσφεύγοντας στην Επιθεώρηση Εργασίας αφού την ευθύνη για εξέταση των καταγγελιών την αφαιρεί από την Επιθεώρηση Εργασίας και τη μεταβιβάζει στον αμαρτωλό Ο.ΜΕ.Δ. (Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας) όπου πλειοψηφούν οι εργοδότες και το κράτος.

Είναι γελασμένοι η κυβέρνηση, το μεγάλο της αφεντικό η ΕΕ και οι μεγαλοεργοδότες ότι μπορούν να καταργήσουν τα θεμελιώδη δικαιώματα της εργατικής τάξης που κατακτήθηκαν με αγώνες και αμέτρητες θυσίες .

Εμείς οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ δίνουμε τη μάχη στο πλευρό της εργατικής τάξης όχι μόνο για να κρατήσουμε και να διευρύνουμε τα δικαιώματά μας αλλά με τους αγώνες μας να ανοίξουμε το δρόμο για έναν κόσμο χωρίς εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους.

ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Συμμετέχουμε στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις στις 26 Νοέμβρη».

Τελευταία ενημέρωση: 
Τετ. 25 Νοε. 2020 - 15:50