Σκέψεις στον απόηχο του συνεδρίου της ΝΔ

Η ευρεία κεντροδεξιά παράταξη, πέρα ​​από τις προσδοκίες των μελών και φίλων της, οφείλει να αναβιώσει τη φλόγα της ελπίδας και της ζωής , παντού στην Ελλάδα, ρίχνοντας μια κριτική ματιά στο παρελθόν.
Είναι μία ανανεωμένη υποχρέωση,  που σήμερα φαντάζει περισσότερο επιτακτική από ποτέ άλλοτε. Ένα καθήκον με ιδιαίτερες αξίες αυτά τα χρόνια.  Ένα δικαίωμα που δεν πρέπει να εκφράζεται πλέον μόνο με σπασμωδικές αποκηρύξεις.
Η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη οφείλει να είναι ειλικρινής,  αποφασισμένη να κυβερνήσει με κοινωνική δικαιοσύνη, αποφασιστική στην εφαρμογή της ισοπολιτείας και της ισονομίας.
Είναι πεποίθηση πια, ότι οι αξίες της ευρείας κεντροδεξιάς παράταξης είναι εκείνες που εκφράζουν την πλειοψηφία του ελληνικού λαού: η ελευθερία, το δικαίωμα στην εργασία, η διάχυση των αγαθών, ο σεβασμός στους νόμους και στις αρχές, η αγάπη για την Ελλάδα.
Η Ελλάδα χρειάζεται την κεντροδεξιά για να πει ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να ζητάμε τα πάντα από τους ανθρώπους χωρίς να τους δίνουμε τίποτα.
Η Ελλάδα χρειάζεται την κεντροδεξιά για να αρνηθεί ότι, ελλείψει εξοικονόμησης δημοσίων δαπανών και εξαιτίας κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος, η κυβέρνηση απομυζεί κάθε ικμάδα του παραγωγικού ιστού αυτής της χώρας.
Η Ελλάδα χρειάζεται την κεντροδεξιά παράταξη, διότι σήμερα ο Πρωθυπουργός είναι παθητικός σε θέματα εγκληματικότητας, είναι ευχαριστημένος με τις μειοψηφίες που κάνουν κουμάντο, στερείται σταθερότητας αποφάσεων σε εσωτερικά και εξωτερικά πολιτικά θέματα.
Οι πολίτες αναμένουν από αυτή τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη να έχει το θάρρος να πει τα πράγματα με το όνομά τους και ειδικά το θάρρος να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές και ανατροπές που χρειάζεται η χώρα για να βρεθεί σε πορεία ανάτασης και ανάπτυξης.
Η κεντροδεξιά παράταξη είναι σημαντικό να αναβιώσει την ελπίδα, να δώσει όραμα και να εμπνεύσει τους ανθρώπους, τόσο αυτούς που βρίσκονται κοντά της όσο και αυτούς που θα ήθελαν να είναι κοντά της, να γράψει μια νέα αναγέννηση και να είναι η αναγέννηση του Έθνους αυτή που θα προτείνει στους Έλληνες.
Οφείλει να έχει επίγνωση των μελλοντικών προκλήσεων, και από κοινού, μαζί και ενωμένη, με όλους τους Έλληνες τίποτα δεν μπορεί να την εμποδίσει να εργαστεί με όλες τις δυνάμεις της, ώστε να βγάλει τη χώρα από αυτό το τέλμα που βρίσκεται σήμερα.

Τελευταία ενημέρωση: 
Παρ. 22 Δεκ. 2017 - 11:19