Σχολεία στο Ν. Σερρών λειτουργούν μόνο με δάσκαλο και γυμναστή!

Η πραγματικότητα δεν επιβεβαιώνει τις μεγάλες προσδοκίες που καλλιέργησε η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για πλήρη ετοιμότητα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Σερρών «Ο Εμ. Παπάς» επισημαίνει, σε ανακοίνωσή του, την ύπαρξη 70 κενών θέσεων και ζητάει την άμεση κάλυψή τους με την πραγματοποίηση αποσπάσεων και την πρόσληψη αναπληρωτών.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι υπάρχει σχολείο στο νομό Σερρών που λειτουργεί μόνο με έναν δάσκαλο και έναν γυμναστή. Ο σύλλογος κάνει λόγο για σχολεία δύο ταχυτήτων  και δημιουργία ανισοτήτων στην εκπαίδευση των μαθητών.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«Συναδέλφισσες και συναδέλφοι,

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε σήμερα σε όλα τα σχολεία της χώρας και οι προσδοκίες γονέων, εκπαιδευτικών και κοινωνίας ήταν πολύ μεγάλες καθώς οι εξαγγελίες του Υπουργείου Παιδείας και οι μεγαλόστομες δηλώσεις δεν άφηναν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης: Στις 11 Σεπτέμβρη όλα τα σχολεία θα είναι έτοιμα, με τους εκπαιδευτικούς στις θέσεις τους. Για μία ακόμα φορά όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Χιλιάδες σχολεία παραμένουν με ελλιπή στελέχωση, με το πρόγραμμα αύριο να ξεκινά κανονικά. Στον νομό Σερρών παρατηρούνται οι παρακάτω ελλείψεις :

ΠΕ60 Νηπιαγωγών: -7

ΠΕ19 Πληροφορικής: -17

ΠΕ06 Αγγλικών:-4

ΠΕ07 Γερμανικών:-9

ΠΕ16 Μουσικής: -5

ΠΕ32 Θεατρολόγων: -8

ΠΕ08 Καλλιτεχνικών: -20

Οι ελλείψεις αυτές δημιουργούν, όπως είναι κατανοητό, σχολεία 2 ταχυτήτων. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στο Νομό Σερρών σχολεία πλήρως στελεχωμένα ενώ παράλληλα υπάρχουν σχολεία όπου υπάρχει μόνο δάσκαλος και γυμναστής! Γυρνούμε λοιπόν πολλές δεκαετίες πίσω, όπου τα σχολεία είχαν μόνο τον δάσκαλο για όλα. Αυτή η κατάσταση δημιουργεί τεράστιες ανισότητες στην εκπαίδευση των μαθητών και αποδεικνύει περίτρανα πως και οι φετινές εξαγγελίες της πολιτικής ηγεσίας δεν ήταν τίποτα παραπάνω από ένα επικοινωνιακό τέχνασμα.

Απορίας άξιο είναι το γιατί το Υπουργείο Παιδείας δεν πραγματοποίησε αποσπάσεις στους κλάδους ΠΕ60,ΠΕ19,ΠΕ06,ΠΕ07 όταν τα κενά ήταν πραγματικά και δηλωμένα. Γιατί άφησε συναδέλφους μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους και διέλυσε οικογένειες?

Το Δ.Σ. καταγγέλλει την μη πραγματοποίηση αποσπάσεων και τη μη κάλυψη των κενών με αναπληρωτές στην Α’ φάση προσλήψεων και ζητά άμεσα την στελέχωση των σχολικών μονάδων του Ν. Σερρών.

Για  το Δ.Σ.

 

Ο  Πρόεδρος                                                                                      Ο Γενικός Γραμματέας

Στεφάνου Πασχάλης                                                                        Κοντόπουλος Γιώργος»

Τελευταία ενημέρωση: 
Τετ. 13 Σεπ. 2017 - 08:03