Σέρρες: Θαυμάσια Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Αδελφότητας Κυριών «ΕΜΜΕΛΕΙΑ»

Η πρόεδρος της ``ΕΜΜΕΛΕΙΑΣ’’ κ. Δουκαίνη Χηνοπούλου – Ζαπριάνου, προσφωνεί τους παρισταμένους.

‘’Πλημμύρισε’’ με μελωδίες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς η θαυμάσια αίθουσα ‘’Νίνα Μπεσίρη’’ της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ελληνίδων Κυρίων ‘’ΕΜΜΕΛΕΙΑ’’ Σερριών, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Τα Σύνολα Παραδοσιακής και Ευρωπαϊκής Μουσικής της Β΄ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Σερρών, υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Ειρήνης Βάσιλα, υλοποίησαν ένα θαυμάσιο εορταστικό πρόγραμμα, με αποτέλεσμα να χειροκροτηθούν θερμά από το πολυάριθμο ακροατήριο, που είχε κατακλύσει ασφυκτικά την αίθουσα.

Τα Σύνολά απαρτίζονταν από πολυμελή ορχήστρα με πληθώρα μουσικών αγώνων, αλλά και πολυάριθμη μικτή χορωδία.

emmeleia_aithousa_kosmos.jpg

Ασφυκτικά γεμάτη η αίθουσα της ``ΕΜΜΕΛΕΙΑΣ’’.

 

Εκτός των άλλων, για άλλη μία φορά αποδείχθηκε το εξαιρετικό έργο που συντελείται στο Μουσικό Σχολείο Σερρών, απ΄όλους τους εκπαιδευτικούς.

Τους παρισταμένους στην εκδήλωση του Σαββάτου, προσφώνησε η πρόεδρος της Αδελφότητας κ. Δουκαίνη Χηνοπούλου- Ζαπράνου, η οποία ευχαρίστησε τη διεύθυνση του Μουσικού Σχολείου, τους εκπαιδευτικούς αλλά και τα παιδιά που πρόθυμα συμμετείχαν στην εορταστική εκδήλωση, που είχε και κοινωνικό χαρακτήρα, καθώς η εκδήλωση, σε παραπλήσια αίθουσα, πλαισιώθηκε με έκθεση χειροποίητων χριστουγεννιάτικων δημιουργιών των μαθητριών της Οικοκυρικής Σχολής της ‘’ΕΜΜΕΛΕΙΑΣ’’.

Το προϊόν από τη διάθεση των δημιουργιών, είπε η κ. Χηνοπούλου- Ζαπριάνου, θα διατεθεί για το φιλανθρωπικό έργο της Αδελφότητας, εν όψει των εορτών.

emmeleia_orxistra_mousiko_sxoleio.jpg

Πολυάριθμη η ορχήστρα και η μικτή χορωδία της Β~ Γυμνασίου του Μουσικού Γυμνασίου μας.

 

Η πρόεδρος της ‘’ΕΜΜΕΛΕΙΑΣ’’ εξέφρασε τη χαρά της, διότι, «μετά από τρία χρόνια, λόγω της πανδημίας, επιστρέψαμε στην κανονικότητα. Ο Δεκέμβριος μας προετοιμάζει για τις επερχόμενες μεγάλες εορτές. Έτσι, και η ‘’ΕΜΜΕΛΕΙΑ’’, προγραμμάτισε τη σημερινή γιορτή με τραγούδια και μελωδίες».

Ακολούθως, η κ. Αντωνία Θεοχαρίδου, αντιπρόεδρος στο Δ.Σ. της Αδελφότητας, παρουσίασε συνοπτικά το μουσικό πρόγραμμα της βραδιάς. Στη συνέχεια ανέλαβαν... δράση τα Σύνολα Παραδοσιακής και Ευρωπαϊκής Μουσικής της Β΄ Γυμνασίου του Μ.Σ.Σ.

emmeleia_kiries.jpg

Από αριστερά οι κυρίες Αντ. Θεοχαρίδου, Δ. Χηνοπούλου - Ζαπριάνου, Μαρία Μεντίζη, και δύο κυρίες που συνετέλεσαν  στην υλοποίηση του εορταστικού προγράμματος.

 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: Ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Θεολόγου, πρωτοπρεσβύτερος π. Ανδρέας Βογιατζής, οι βουλευτές Φωτεινή Αραμπατζή και Θεόφιλος Λεονταρίδης, εκπρόσωπος του βουλευτή κ. Κων. Μπούμπα, ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Παναγ. Σπυρόπουλος, ο δήμαρχος Βισαλτίας κ. Αθαν. Μασλαρινός, η αντιδήμαρχος ‘’Εμμ. Παππά’’ κ. Ελένη Πατρίκη, η διευθύντρια και ο υποδιευθυντής του Μουσικού Σχολείου Σερρών κ. Μαρία Μεντίζη και Χάρης Κουλούρης, αντίστοιχα, η διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου Σερρών κ. Χρύσα Αραπάκη, πολλοί πρόεδροι Σωματείων και Συλλόγων, καθώς, όπως προαναφέρθηκε, και μέγα πλήθος κόσμου.      
  

Τελευταία ενημέρωση: 
Παρ. 09 Δεκ. 2022 - 14:52