Σέρρες-Πρώτη: Χρήση πυροσβεστικού αφρού και προληπτική εκκένωση κατοικιών στο σημείο συντριβής του μονοκινητήριου

Στην Πολιτική Αεροπορία ανήκει το εκπαιδευτικό μονοκινητήριο αεροπλάνο που συνετρίβη στην κεντρική πλατεία της Πρώτης το πρωΐ της Δευτέρας, προσκρούοντας στην πρόσοψη μονοκατοικίας, χωρίς, ευτυχώς, να υπάρξουν θύματα.

Ο πιλότος φέρει τραύματα ωστόσο δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για την υγεία του.

Ο δήμαρχος Αμφίπολης κ. Στέργιος Φραστανλής δήλωσε στη voria.gr ότι το αεροσκάφος απογειώθηκε από την Αλεξανδρούπολη και πραγματοποιούσε χαμηλές πτήσεις για αρκετή ώρα πάνω από το χωριό, προκαλώντας την ανησυχία των κατοίκων.

 «Κάποια στιγμή πήγε να πάρει μία στροφή και το φτερό χτύπησε σε έναν πλάτανο στην πλατεία του χωριού, με αποτέλεσμα να πέσει στο κτήριο» λέει ο δήμαρχος. «Στο σημείο εκείνη την ώρα ευτυχώς δεν ήταν κανείς και δεν θρηνούμε θύματα. Ο χειριστής του αεροσκάφους μεταφέρεται στο νοσοκομείο με επιφανειακά τραύματα» συμπληρώνει.

Στο σημείο της συντριβής έσπευσαν πέντε πυροσβεστικά οχήματα με 15 πυροσβέστες. Λόγω της σημαντικής διαρροής καυσίμου έγινε χρήση πυροσβεστικού αφρού, ενώ εκκενώθηκαν οι γύρω κατοικίες.

Ήδη έχει ενημερωθεί η Επιτροπή Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων και κλιμάκιό της ξεκίνησε από την Αθήνα για την Πρώτη, προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια της συντριβής.

Τελευταία ενημέρωση: 
Δευ. 03 Αυγ. 2020 - 13:03