ΣΕΡΡ.Α.Σ.: Το νέο όνομα του συνδυασμού του Στ. Φωτιάδη(Βίντεο)

Την ανανέωση του συνδυασμού του, με την παρουσίαση νέου ονόματος αλλά και λογότυπου, σηματοδότησε η συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε, χθες, ο υποψήφιος δήμαρχος Σερρών κ. Στέφανος Φωτιάδης. Ο συνδυασμός του θα τιτλοφορείται, πλέον, ως «ΣΕΡΡ.Α.Σ.», δηλαδή, Σερραϊκή Αυτοδιοικητική Συνεργασία, διατηρώντας, παράλληλα, και το σύνθημα «Ανάπτυξη Τώρα».

Ο κ. Φωτιάδης εμφανίσθηκε συναινετικός και ανοικτός σε συμμαχίες. Κάλεσε, μάλιστα, να υπάρξει , μετά την ανακήρυξη των συνδυασμών, συνάντηση των υποψηφίων δημάρχων, προκειμένου να εμπεδωθεί ένα κλίμα ενότητας και συνεργασίας.

Ο ίδιος κατέστησε σαφές ότι ο συνδυασμός του, σε περίπτωση που επικρατήσει στις εκλογές του Μαΐου, θα αναζητήσει συνεργασίες με άλλες παρατάξεις, συζητώντας ακόμα και παραχώρηση αξιωμάτων και θέσεων ευθύνης, όχι, όμως, όπως αποσαφήνισε, στα πλαίσια συναλλαγής.

Σαφής ήταν, επίσης, η πρόθεσή του να αφήσει περιθώρια συνεργασίας σε όλους τους συνδυασμούς, καθώς, όπως και ο ίδιος σημείωσε, είτε το θέλει είτε όχι, η νέα δημοτική αρχή θα πρέπει να επιδιώξει ευρύτερες συνεργασίες.

Μάλιστα, χαρακτηριστικά ανέφερε: «Σφουγγάρι, περασμένα ξεχασμένα», γεγονός, που ερμηνεύεται ως απόπειρα προσέγγισης της Δημοτικής Πρωτοβουλίας Σερραίων.

Ξεκαθάρισε πως ο συνδυασμός που ηγείται είναι καθαρά αυτοδιοικητικός και άφησε αιχμές για άλλες δημοτικές κινήσεις ότι θα μεταφέρουν τη νίκη τους στην Αθήνα, υπονοώντας ότι έχουν κομματική «σφραγίδα».

Από τη Δημοτική Κίνηση Πολιτών Σερραϊκή Αυτοδιοικητική Συνεργασία «ΣΕΡΡ.Α.Σ.» δημοσιοποιήθηκε η διακήρυξη της που έχει ως εξής:

«Σε λίγους μήνες θα κληθούμε να αποφασίσουμε για το μέλλον του Δήμου μας. Σε λίγους μήνες θα κληθούμε να απαντήσουμε στα βασικά ερωτήματα, πού θέλουμε να πάμε, πώς θα πάμε, με ποιους θα πάμε.

Εμείς οι πολίτες που έχουμε συσπειρωθεί στη Σερραϊκή Αυτοδιοικητική Συνεργασία, ζούμε, εργαζόμαστε, ταλαιπωρούμαστε, απολαμβάνουμε, ασφυκτιούμε, παλεύουμε, εδώ. Στη γενέθλια γη, στον τόπο μας, στα Σέρρας.

Εμείς οι πολίτες της κίνησης ΣΕΡΡ.Α.Σ. πιστεύουμε, πως οι λύσεις στα προβλήματα μας βρίσκονται εδώ. Πως η ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο και διεύθυνση. Πιστεύουμε στην ατομική και συλλογική ευθύνη. Αλλά ταυτόχρονα πιστεύουμε πως το άθροισμα αυτής της ευθύνης, δεν μπορεί να αναιρέσει τη μεγάλη ευθύνη του Δήμου μας, για βιώσιμη πόλη και οικισμούς.

Εμείς οι πολίτες στην δημοτική κίνηση ΣΕΡΡ.Α.Σ. πιστεύουμε στις αστείρευτες δυνάμεις του τόπου μας. Πιστεύουμε στη συλλογική ευφυΐα. Πιστεύουμε στις ικανότητες μας, να αντιλαμβανόμαστε τα προβλήματα, να αξιολογούμε τις λύσεις, να είμαστε αποτελεσματικοί.

Προτάσσουμε την ΑΛΗΘΕΙΑ, την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, την ΕΛΠΙΔΑ.

ΑΛΗΘΕΙΑ είναι, πως σήμερα ζούμε σε ένα δήμο γεμάτο αντιφάσεις. Δίπλα στο Κέντρο της Πόλης, που πράγματι έχει βελτιωμένη εικόνα σε σχέση με το παρελθόν, ζούμε την εγκατάλειψη των χωριών και των γειτονιών της πόλης. Δίπλα σε καθαρές περιοχές του κέντρου, υπάρχουν άλλες που βυθίζονται στην βρωμιά και την εγκατάλειψη.

ΑΛΗΘΕΙΑ είναι, πως η φράση, «αυτό δεν είναι δική μας αρμοδιότητα» για εμάς δεν ισχύει. Ποιανού αρμοδιότητα είναι να γίνει ο δήμος μας φιλικός, φιλόξενος, λειτουργικός, σύγχρονος; Τα πάντα είναι αρμοδιότητα του δημάρχου και της δημοτικής αρχής.

ΑΛΗΘΕΙΑ είναι, πως η κατάσταση των έργων υποδομής που μας περιτριγυρίζουν καθορίζουν και την δική μας συμπεριφορά, απέναντί τους. Όταν βλέπεις βρωμιά γύρω σου, δεν μπορείς να σεβαστείς το χώρο, όμως είσαι έτοιμος να ανταποδώσεις, την αξία και τον σεβασμό όταν αυτά σε περιβάλλουν.

ΑΛΗΘΕΙΑ είναι, πως δεν μπορούμε να ετεροπροσδιορίζουμε τις ανάγκες μας. Πρέπει να έχουμε σχέδιο, καθαρές προτεραιότητες, διάθεση για ρήξεις αλλά και συναινέσεις, καθολικό διάλογο, διαφάνεια και ισονομία.

ΑΛΗΘΕΙΑ είναι, πως οι λύσεις στα προβλήματα δεν μπορούν να δίνονται «στο πόδι». Κάθε πρόβλημα έχει την κατάλληλη λύση. Μοναδικά Κριτήρια για την επιλογή της, είναι το δημόσιο συμφέρον, η χρηστή διαχείριση, η αποτελεσματικότητα.

Εμείς πιστεύουμε, ότι οι λύσεις βρίσκονται ανάμεσά μας. Ότι δεν υπάρχει πρόκληση που δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε. Η μέθοδος μας είναι, η δημοκρατική διακυβέρνηση προσανατολισμένη στο αποτέλεσμα.

ΑΛΗΘΕΙΑ είναι, πως πρώτα και πάνω από όλα χρειαζόμαστε την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ μας.

ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ είναι, όταν δίνεις αξία σε ανθρώπους. Τότε μπορείς να τους ζητήσεις να κάνουν θαύματα, και θα τα κάνουν. Όταν εμπνέεις ανθρώπους, και όταν είσαι έτοιμος να συνεργαστείς με άλλους, για να βρεις λύσεις, είναι βέβαιο ότι όλοι θα σε βοηθήσουν στην αναζήτηση αλλά και την υλοποίηση αυτών των λύσεων. Όταν δείχνεις εμπιστοσύνη στους ανθρώπους γύρω σου, αυτοί θα σε ανταμείψουν με ακόμα περισσότερη εμπιστοσύνη.

Γι’ αυτό πιστεύουμε, ότι αν κάτι «δεν είναι δική μας αρμοδιότητα» τότε πρέπει να δουλέψουμε ακόμα περισσότερο για να δώσουμε λύση. Να πούμε ότι πέρα από τα τυπικά υπάρχουν και τα ουσιαστικά, αυτά πρέπει να αναδείξουμε, γι’ αυτά πρέπει να παλέψουμε.

ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ είναι, όταν, βάζοντας πάνω από το ατομικό το συλλογικό συμφέρον, λαμβάνεις αποφάσεις που μπορούν να βελτιώνουν τη ζωή όλων. Ακόμη και εάν αυτές απαιτούν ρήξεις και ανατροπές. Όταν προτάσσεις τις αυτονόητες ανάγκες, έναντι των εφήμερων εντυπώσεων. Όταν αναγνωρίζεις στη συλλογικότητα τη δυναμική που χρειάζεται, για να πηγαίνει ο τόπος μας μπροστά.

ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ είναι, όταν οι υπηρεσίες λειτουργούν αυτόνομα και αποτελεσματικά, όταν δεν επιτρέπουν φαινόμενα ταυτόσημα με το «κατόπιν ενέργειων μου».

ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ είναι, όταν μπορείς να ανταποκρίνεσαι στα αυτονόητα. Καθαρή πόλη και οικισμοί, βιώσιμη διαχείριση των πόρων, οργάνωση παντού, αποτελεσματικότητα στις υπηρεσίες, διαφάνεια στη διαχείριση.

ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ είναι, να μπορείς να έχεις ΕΛΠΙΔΑ.

Έχουμε ΕΛΠΙΔΑ καθώς διεκδικούμε έναν δήμο που δίνει αξία στον καθέναν από εμάς. Ώστε και εμείς να του δώσουμε αντίστοιχη αξία. Η γραφειοκρατία, οι συναρμοδιότητες, τα κενά και οι επικαλύψεις αρμοδιοτήτων μας απαξιώνουν καθημερινά και απαξιώνουν τα στελέχη και τους εργαζομένους στους δήμους. Στόχος μας λοιπόν είναι να καταφέρουμε να συγκροτήσουμε ένα δήμο προσανατολισμένο στον δημότη, με αποτελεσματική διάρθρωση και λειτουργία των υπηρεσιών του, που θα δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να εισπράξουν το μέγιστο. Και μαζί μ’ αυτό, να εφαρμόσουμε δομές συνεργασίας και θεσμούς συμμετοχής, ώστε να έχουμε μια δημοτική αρχή, που θα λύνει τα προβλήματα μας, μαζί με τους εργαζόμενους και τους δημότες.

Έχουμε ΕΛΠΙΔΑ καθώς εμπιστευόμαστε τη συλλογική ευφυΐα. Οι λύσεις είναι τοπική υπόθεση. Οι καλές πρακτικές που έρχονται από έξω, συνιστούν μια παρακαταθήκη από εργαλεία. Χρειάζονται προσαρμογές και όχι άκριτη υιοθέτηση.

Έχουμε ΕΛΠΙΔΑ γιατί όλοι μαζί μπορούμε. Να κάνουμε το Δήμο πρωταγωνιστή. Στην αλληλεγγύη, στην καινοτομία, στην οργάνωση, στον προσανατολισμό στο αποτέλεσμα.

Με την ΑΛΗΘΕΙΑ, την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και την ΕΛΠΙΔΑ, εμείς οι πολίτες της δημοτικής κίνησης ΣΕΡΡ.Α.Σ. με υποψήφιο Δήμαρχο τον Στέφανο Φωτιάδη, διεκδικούμε τη ψήφο των Σερραίων, για να τη μετατρέψουμε σε έργο, δράση και αποτέλεσμα.

Είμαστε μια ανεξάρτητη, αυτοδιοικητική, πολυσυλλεκτική δημοτική παράταξη. Είμαστε η κίνηση πολιτών που πρώτα και πάνω από όλα θέτει τα ΣΕΡΡ.Α.Σ. το δήμο μας, τον τόπο μας.

Για εμάς, η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι πυλώνας δημοκρατίας, κοινωνικής συνοχής και ανάπτυξης.

Όχι πεδίο ρηχής κομματικής αντιπαράθεσης και προσπάθειας επαναφοράς επικίνδυνων λογικών του χθες.

Όχι πεδίο απλής διαχείρισης, ανέξοδων εντυπωσιασμών και ερασιτεχνικού αυτοσχεδιασμού.

Με βαθιά γνώση της τοπικής αυτοδιοίκησης και με πίστη στις δυνάμεις μας, με αστείρευτο ενθουσιασμό και μεράκι, διεκδικούμε να είμαστε αυτοί, που οι πολίτες θα εμπιστευτούν.

Για ένα Δήμο Σερρών με έντονο χαρακτήρα και ταυτότητα.

Για το Δήμο Σερρών πρωταγωνιστή.

Για τα ΣΕΡΡΑΣ που μας αξίζουν.

Για ανάπτυξη τώρα !»

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Δευ. 11 Φεβ. 2019 - 18:31