Σεμινάριο της ΣΕΑΝ Σερρών για διαχείριση τραυματία σε περιβάλλον μάχης

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Σερρών σεμινάριο με θέμα: «Διαχείριση τραυματία σε περιβάλλον μάχης». Συνδιοργανωτής της εκδήλωσης ήταν η εθελοντική οργάνωση Επιμόρφωση Ζωής (Επι.Ζω), μέλη της οποίας ανέλαβαν την παρουσίαση που περιελάμβανε εισηγήσεις και επιδείξεις.

     Από πολύ νωρίς άρχισαν να προσέρχονται στην αίθουσα της Λέσχης Φρουράς Αξιωματικών Σερρών μέλη του ΣΕΑΝ Σερρών, μέλη του παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μέλη του τάγματος Εθνοφυλακής, πυροσβέστες, μέλη της Λέσχης καταδρομέων Σερρών, Διασώστες και πολλοί πολίτες. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο αριθμός των συμμετεχόντων ξεπέρασε κάθε προσδοκία .Οι περί τους 150 συμμετέχοντες διέκοπταν συνεχώς τους εισηγητές με  χειροκροτήματα λόγω της πολύ εντυπωσιακής  και παραστατικής  παρουσίασης τεχνικών και μεθόδων διάσωσης και παροχής Πρώτων Βοηθειών από την άρτια καταρτισμένη ομάδα της Επι.Ζω., επικεφαλής της οποίας ήταν ο πρόεδρός της κ. Ξενοφών  Λέτσας ,βασικός εισηγητής του σεμιναρίου.

    Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης  Σερρών κ. Μωυσιάδης Ιωάννης, ο Υποδιοικητής της 10ης Μεραρχίας Πεζικού Συνταγματάρχης κ. Σγουρομάλης, ο Διοικητής του Τάγματος Εθνοφυλακής Σιδηροκάστρου Αντισυνταγματάρχης κ. Σαφούρης  Γεώργιος, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Σερρών κ. Μικρός Δημήτριος.

   Η παρουσίαση περιελάμβανε στο πρώτο μέρος εισηγήσεις και στο δεύτερο επιδείξεις, που  βιωματική προσέγγιση συνέβαλαν στην κατανόηση από τους συμμετέχοντες, των μεθόδων διάσωσης τραυματία και της ταυτόχρονης  παροχής πρώτων βοηθειών, τόσο σε περίοδο πολέμου όσο και κατά την ειρήνη .

Στο τέλος της εκδήλωσης ο κύριος εισηγητής δέχθηκε πλήθος ερωτήσεων και είναι βέβαιο ότι αποχώρησαν όλοι πλήρεις γνώσεων αλλά και  εντυπωσιασμένοι από τις πρακτικές προσφοράς βοήθειας προς τον συνάνθρωπο τραυματία, όποτε αυτό χρειαστεί.

    Με την πεποίθηση ότι η συχνή εκπαίδευση και ενημέρωση σε θέματα διάσωσης και παροχής Α΄ Βοηθειών, ο ΣΕΑΝ ευχαριστεί για την συμβολή της  στην επιτυχία του Σεμιναρίου την Επι.Ζω , καθώς και τον  Διοικητή του Τάγματος Εθνοφυλακής Αν/χη κ. Σαφούρη Γεώργιο, αρωγό σε κάθε προσπάθεια του ΣΕΑΝ Σερρών. Για τον λόγο αυτό του απένειμε στο τέλος της εκδήλωσης δια του προέδρου του κ.Κατιρτζόγλου Βασίλειου, τιμητική πλακέτα με το έμβλημα του Συνδέσμου.

Τελευταία ενημέρωση: 
Τρί. 24 Απρ. 2018 - 13:25