Σε κλίμα συγκίνησης η κηδεία του καθηγητή Δημ. Δημητρακούδη

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός Δημήτρης Δημητρακούδης,  σύζυγος της κ. Χάρις Δημητρακούδη.

Ο αείμνηστος κ. Δημήτρης κοιμήθηκε την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου ύστερα από την άνιση πάλη του με την ασθένειά του, η οποία τον ταλαιπώρησε σχεδόν δύο χρόνια.

Δίπλα του  σ’ αυτά τα δύσκολα τελευταία χρόνια της ζωής του η στάθηκε η σύζυγός του και τα πέντε του παιδιά.

Η κηδεία του έγινε την Παρασκευή στον Ιερό Ναό του Ιωάννη Θεολόγου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο και την συμμετοχή πλήθος Ιερέων της Μητροπόλεώς μας, καθώς και πολλών φίλων  του, κυρίως από τον χώρο της εκπαίδευσης, και της Βυζαντινής και παραδοσιακής Μουσικής.

Στο αναλόγιο του Ιερού Ναού έψαλαν μέλη της Σερραϊκής Βυζαντινής Χορωδίας «Ιωάσαφ ο Διονυσιάτης» της οποίας ο αείμνηστος ήταν μέλος από την ίδρυσή της, και χορωδοί της Βυζαντινής χορωδίας του Μαξιμείου Ιδρύματος.

Μεγάλη συγκίνηση προκάλεσε ο επικήδειος λόγος της συζύγου του, η οποία τον αποχαιρέτησε με λόγια αγάπης αναφερόμενη στα 47 έτη που περάσανε μαζί. Τον απεκάλεσε  «ήρεμη δύναμη» και  αφού τον ευχαρίστησε για όλα τα χρόνια της κοινής τους ζωής, του ευχήθηκε «καλή αντάμωση»

Στην συνέχεια τον αποχαιρέτησε εκ μέρους όλης της χορωδίας «Ιωάσαφ ο Διονυσιάτης» ο πρόεδρος της, κ. Κωνσταντίνος Τσαλαπάτης, ο οποίος ήταν και οικογενειακός φίλος του εκλιπόντος, λέγοντάς του «Δημήτρη, ενώπιον του σκηνώματός σου, κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ. Ζει Κύριος  ο Θεός,  κατά την διδασκαλία της εκκλησίας μας. Εκείνος μας δίδαξε και το προσδοκώ Ανάσταση νεκρών και ελπίζουμε  εις την ζωήν την αιώνιον, για την ωραία ψυχή σου. Καλήν ανάπαυση,  καλό παράδεισο αδελφέ και καλήν Ανάσταση»

Τέλος, στο ταξίδι του για την αιώνια ζωή, τον ξεπροβόδισε με τις ευχές της εκκλησίας ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, ο οποίος αφού τόνισε τα χαρίσματα της προσωπικότητος του, όπως την πραότητα, την ηρεμία , την ταπείνωση και την βαθειά του πίστη τον αποχαιρέτησε λέγοντάς του «Καλό παράδεισο αδελφέ,  εύχομαι το ταξίδι σου στον ουρανό να είναι ανεμπόδιστο να σε υπερασπίζονται οι καλές σου πράξεις και οι καλές σου προθέσεις. Σε κατευοδώνουμε.  Με όλη την αγάπη και την στοργή της εκκλησίας γιατί αυτή είναι η προσευχή της εκκλησίας προς ένα παιδί της που ηγωνίσθη όλα αυτά τα χρόνια με πίστη, ελπίδα, αυθεντικότητα, με ειλικρίνεια και διακόνησε την εκκλησία ,με τον τρόπο που μπορούσε. Ευχόμαστε για τον αδελφό μας ο Θεό να του χαρίσει τον παράδεισο μετά τον αγίων αμήν».

 

 

                                             

 

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Σάβ. 10 Οκτ. 2020 - 11:46