Ρεσιτάλ πιάνου με τον Νίκο Έξαρχο

Ρεσιτάλ πιάνου με τον Νίκο Έξαρχο διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Σερρών.

Η συναυλία θα δοθεί την Τρίτη 20 Μαρτίου 2018 και ώρα 9:00 μ.μ. στην αίθουσα του Ωδείου του Συλλόγου (Β. Βασιλείου 12)

Ο Νίκος Έξαρχος θα ερμηνεύσει τα έργα:

Ν. Σκαλκώτα - 15 μικρές παραλλαγές,

L.v.Beethoven - Piano Sonata op.57 "Appasionata"

M.Mussorgsky  - Εικόνες από μία Έκθεση

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Νίκος Έξαρχος

Γεννήθηκε στην Αθήνα.

Σπούδασε πιάνο στο Εθνικό Ωδείο με καθηγήτρια την Καίτη Καλούση και στο Ωδείο Αττικής με καθηγήτρια τη Μαρία Χάλαρη απ’ όπου πήρε το Δίπλωμά του το 1996 με βαθμό «Άριστα Παμψηφεί και Α’ Βραβείο». Ταυτόχρονα, από την τάξη Ανώτερων Θεωρητικών του καθηγητή Μιχάλη Ροζάκη στο Εθνικό Ωδείο, πήρε πτυχία Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας, όλα με βαθμό «Άριστα».

Έκανε Μεταπτυχιακές σπουδές στο πιάνο στην Ακαδημία Ferenc Liszt στη Βουδαπέστη με καθηγητή τον Istvan Gulyas.

Έχει παρακολουθήσει Σεμινάρια πιάνου με τους, Νέλλη Σεμιτέκολο, Καθ. Leon Fleisher (Peabody Conservatory of Music in Baltimore), Καθ. Christopher Elton, (Royal Academy of Music in London), Καθ. Germaine Mounier (Ecole Normal de Paris), Γιάννη Βακαρέλη και με τον διεθνούς φήμης πιανίστα, μαέστρο και παιδαγωγό, Καθ. Γιώργο Χατζηνίκο. Παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα Jazz με τον Γιώργο Κοντραφούρη και σεμινάρια διεύθυνσης ορχήστρας με τον αρχιμουσικό Αναστάσιο Στρίκο.

Έχει δώσει Ρεσιτάλ σε Ελλάδα και Ουγγαρία σε αίθουσες όπως, Παρνασσός, Athenaeum, Ωδείο Φίλιππος Νάκας, Κέντρο Δικανικών Μελετών, στην Αίθουσα Συναυλιών της Ακαδημίας Liszt και έχει συμπράξει με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης στην Αίθουσα του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών.

Ασχολείται με τη σύνθεση, την ενορχήστρωση και τη διεύθυνση ορχήστρας. Σήμερα είναι μόνιμος καθηγητής πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Σερρών. Επίσης είναι καθηγητής πιάνου στο Ωδείο του Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Σερρών.

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Τετ. 14 Μαρ. 2018 - 10:04