Ψήφισμα του συλλόγου εκπαιδευτικών Α/Θμιας για την ονομασία των Σκοπίων

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/Θμιας Ν. Σερρών κ. Πασχάλης Στεφάνου

Να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία του κράτους των Σκοπίων ζητάει, με ψήφισμά του, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών «Ο Εμ. Παπάς». Το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος έχει ως εξής:

«Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Σερρών «Ο Εμμανουήλ Παπάς» σε συνεδρίαση του στις 18-1-18 ασχολήθηκε με το παραπάνω θέμα και  αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:

 Ο Σύλλογος Εκπ/κών Π.Ε. Σερρών  εκφράζει την βαθύτατη ανησυχία του για την φημολογούμενη ονοματοδοσία του γειτονικού κράτους, που θα περιλαμβάνει το όνομα Μακεδονία ή παράγωγό του. Ενδεχόμενη ελληνική υποχώρηση θα ενισχύσει τον συνεχιζόμενο αλυτρωτισμό του κράτους, που διδάσκεται εμφαντικά στα σχολεία του και διαχέεται στην κοινωνία του.  Ο Σύλλογος ασφαλώς και τάσσεται υπέρ των σχέσεων καλής γειτονίας με τις όμορες χώρες .Συντάσσεται όμως  με την καθολική βούληση όλων των Ελλήνων να μη δεχτούν τον σφετερισμό από την γείτονα της ιστορικής και πολιτισμικής κληρονομιάς της Μακεδονίας, που αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της Ελληνικής Ιστορίας. Γιατί η Μακεδονία ομιλεί με τα μνημεία της, τον βαρύτιμο αρχαιολογικό πλούτο της, τις θυσίες των Μακεδόνων και όλων των Ελλήνων, ότι είναι Ελληνική. Γιατί η Μακεδονία είναι η ψυχή του Ελληνισμού.

Κανένας δεν  έχει το δικαίωμα να χαρίσει το Όνομα της Μακεδονίας μας.

Το όνομα του εδάφους σου που είναι ποτισμένο με το αίμα των προγόνων σου δεν το χαρίζεις. Δίνοντας το όνομα, Δίνεις και το έδαφός σου…

όπως είπε ο Ελύτης πριν πεθάνει, «το όνομά μας είναι η ψυχή μας»

ΖΗΤΑΜΕ

Να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία του κράτους των Σκοπίων.

Ο Σύλλογος Εκπ/κών Π.Ε. Σερρών «Εμ.Παπάς» καλεί την Ελληνική Πολιτεία να πράξει το ιστορικό και πατριωτικό της καθήκον υπερασπιζόμενη την ιστορία και τον πολιτισμό της Μακεδονίας.              

                                                 Για  το Δ.Σ. του Συλλόγου

Ο  Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας                                                                                                     

Στεφάνου Πασχάλης                                                                    Κοντόπουλος Γιώργος»

Τελευταία ενημέρωση: 
Δευ. 22 Ιαν. 2018 - 13:49