Ψεκασμένες αλεξανδρινές

Η εγγενής αδυναμία του Δημοκρατικού πολιτεύματος είναι πως, δεν μπορεί να προστατευτεί ούτε από τους ιδιοτελείς εκμεταλλευτές του, μα ούτε και από όσους το επιβουλεύονται.

Με δεδομένο, πως: «δεν είναι στη φύση της πολιτικής να εκλέγονται οι καλύτεροι. Οι καλύτεροι δε θέλουν να εξουσιάζουν το συνάνθρωπό τους», όπως έλεγε ο σκωτσέζος ποιητής Τζορτζ ΜακΝτόναλντ, οι επίβουλοι του Δημοκρατικού πολιτεύματος αξιοποιούν τις ρωγμές που προξενούν οι ιδιοτελείς εκμεταλλευτές του και, τελικά, το γκρεμίζουν!

Εκμετάλλευση του Πολιτεύματος, για ιδιοτελείς κομματικούς λόγους, έγινε το Μάρτιο του 1986 με τη στοχευμένη τροποποίηση άρθρων του Συντάγματος. Η αφαίρεση των λεγόμενων «βασιλικών αρμοδιοτήτων» ή, προεδρικών «υπερεξουσιών» και η μεταφορά τους στον Πρωθυπουργό στέρησαν την αντιπροσωπευτική Δημοκρατία από μια ασφαλιστική δικλείδα ελέγχου συμφωνίας της Λαϊκής θέλησης, με τα «έργα και τις ημέρες» μιας κυβέρνησης. Σήμερα, κανείς δεν μπορεί να στείλει στα τσακίδια, μια κυβέρνηση, που εμφανώς γελοιοποιεί τη λειτουργία της αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας, αφού, στα χέρια του πρωθυπουργού βρίσκεται η απόλυτη εξουσία, με δικαίωμα να προκηρύξει εκλογές όποτε του γουστάρει. Αυτήν την «τρύπα», που άνοιξαν, με κομματική σκοπιμότητα στο Πολίτευμα οι πασόκοι του 1986 εκμεταλλεύτηκαν οι έως τώρα κυβερνήσεις εκτός,  βέβαια, από τη νέα version της εθνοσωτήριου κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που, αποκαθαρμένη από τα αριστερά μιάσματά της, λειτουργεί ως πρότυπο, για τις δημοκρατίες της Λατινικής Αμερικής!

Με κύρια μέσα τις ανέξοδες υποσχέσεις, τη διαστροφή της τρέχουσας πραγματικότητας και την κατασκευή της δικής τους αλήθειας με αξίωση πάνδημης αποδοχής, οι επίβουλοι του Δημοκρατικού πολιτεύματος, σε περίοδο εθνικής κρίσης, μετατρέπουν τους πολίτες σε κεχηνότα όχλο.

Αφού, λοιπόν, στην περίοδο του Πελοποννησιακού Πολέμου, ο κατά τα άλλα δημοκρατικός λαός των Αθηνών, εξέλεξε στρατηγό των Κλεοφώντα, γιατί φαίνεται περίεργο που, η  σημερινή «δημοκρατική» απομίμηση εκείνου του λαού, έδωσε την εξουσία στον Α.Τσίπρα και, γιατί  ξινίζει που, το «Δημοκρατικό πολίτευμα» δεν μπορεί να προστατευτεί από τους θρασείς υπουργούς του;

Εάν, τελικά, οι διαχρονικοί Κλεοφώντες, κατορθώσουν να καταργήσουν το Δημοκρατικό πολίτευμα, κάτι που η Ιστορία λέει ότι, σε περιόδους κοινωνικής κρίσης, σχεδόν πάντα το πετυχαίνουν, επιβάλουν ένα προσωποπαγές καθεστώς τύπου «σοβιετίας» και, τέλος πάντων, αποκαλύπτουν το πραγματικό τους πολιτικό πρόσωπο που, δεν είναι παρά αυτό των «συγκεντρωτικών κομμάτων εξουσίας», όπως τώρα κατάλαβε ο Κώστας Χρυσόγονος ότι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το χαρακτηριστικό αυτών των κομμάτων είναι πως, το ένα αντιγράφει τις πρακτικές του άλλου. Στη Ρωσία συνελήφθη ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι επειδή «δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις» Πούτιν!

Ο σπεσιαλίστας στις πολιτικές κωλοτούμπες ή  εξπέρ στις  U-turn αλλαγές, όπως θα έλεγε ο αγγλομαθής Α.Τσίπρας, έβαλε τον γνωστό από τη γελοιωδέστατη «Δίκη του Κλίντον», Υπουργό Δικαιοσύνης Μπάμπη Κοντονή, να ρίξει ένα πολιτικό καπνογόνο, αυτό της αλλαγής φύλου από τα 15 χρόνια, όχι για να σκεπάσει την κυβερνητική πολιτική αποσύνθεση και δυσωδία,  αλλά για να κρύψει από την επικαιρότητα, την καταστροφή του Σαρωνικού, το πολιτικό  ναυάγιο του Κουρουμπλή, τη νεοπλουτίστικη αλλά με «πατριωτική ευθύνη συμπεριφορά», όπως θα έλεγε και η Χωρική Υπουργός Μ. Τσαρουχά του επικεφαλής των ΑΝΕΛ συριζα-Καμμένου, την κατάθεση νομοσχεδίου που, όπως διατείνεται ο άλλος Καμμένος των συριζανελίστας κάνει πράξη «τα σύνορα της Καρδιάς» του Ερντογάν και, βέβαια, την πολιτική ανταρσία Φίλη- Σκουρλέτη, που προσπαθούν να συγκροτήσουν ομάδα με όσους συριζαίους ζουν τον αριστερό τους εφιάλτη, προκειμένου να παρατείνουν την επίδραση των ιδεοληψιών, στον δεξιό και, μάλιστα τύπου Καμμένου, ΣΥΡΙΖΑ.

Ευτυχώς που, έως και τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη δυνατότητα αλλαγής φύλου, υπάρχει χρόνος για την αντιπολίτευση, προβλέποντας το μέλλον, να υπερκεράσει σε προοδευτικότητα τον Μ. Κοντονή προτείνοντας τροποποίηση που, αντί για το όριο των 15 να εισηγείται αυτό των 5 (πέντε) χρόνων! Το κέρδος μιας τέτοιας τροποποιήσεως είναι φανερό! Επιτέλους! Με τις παραμορφώσεις, θα ξεπεραστούν οι μεταμορφώσεις του Οβιδίου! Έτσι, οι «ψεκασμένες αλεξανδρινές» θα μπορούν να αλλάζουν το φύλο του «παιδιού» τους κατά το δοκούν, άσχετα εάν αυτό ποτέ δεν γίνει, εξ αιτίας αυτής της αλλαγής, μεγάλος ποιητής.

Τέτοιος, που μπορεί να γράψει: «Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο ΝΑΙ ή το μεγάλο το ΟΧΙ να πούνε. Φανερώνεται αμέσως όποιος τόχει έτοιμο μέσα του το ΝΑΙ, και λεγοντάς το πέρα πηγαίνει στην τιμή και στην πεποίθησί του…», όταν βέβαια έχει τιμή και πεποίθησι!  

Τελευταία ενημέρωση: 
Κυρ. 08 Οκτ. 2017 - 12:40