Πρωταθλήτρια Ευρώπης η εθνική ομάδα κωφών γυναικών μπάσκετ

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μπάσκετ γυναικών βρίσκεται η Εθνική Κωφών. Οι παίκτριες της Αθηνάς Ζέρβα επιβλήθηκαν με 52-41 της Λιθουανίας στον τελικό που διεξήχθη στο Nick Galis Hall και πλέον πανηγυρίζουν την κατάκτηση του τροπαίου!

Από την άλλη πλευρά, η Εθνική Ανδρών τερμάτισε στην πέμπτη θέση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, μετά την άνετη (69-54) επικράτησή της επί της Πολωνίας. Έτσι, ολοκλήρωσε κι αυτή με τη σειρά της με επιτυχία τις υποχρεώσεις της στο φετινό τουρνουά.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Σταύρος Κοντονής προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Η κατάκτηση της πρώτης θέσης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Κωφών από την Εθνική ομάδα των γυναικών αποτελεί παράδειγμα για το τι μπορούμε να καταφέρουμε με σκληρή δουλειά, επιμονή και αφοσίωση στους στόχους μας. Στη δύσκολη οικονομική συγκυρία για την χώρα μας, και ο ειδικός αθλητισμός εξακολουθεί να μας φέρνει διακρίσεις και να μας συγκινεί με τις προσπάθειες των αθλητών μας. Θερμά συγχαρητήρια στις παίκτριες, τους προπονητές τους και την ομοσπονδία τους»

sports.in.gr
Τελευταία ενημέρωση: 
Κυρ. 03 Ιουλ. 2016 - 20:24