Προτάσεις έργων πάνω από 60.000.000 ευρώ διαμορφώνουν τη ΔΕΥΑΣ του μέλλοντος

Ο Δήμαρχος Σερρών κ. Αλέξανδρος Χρυσάφης, παρά την ιστορική έγκριση των 22.190.000 ευρώ για τα έξυπνα υδρόμετρα και για άλλες σημαντικές παρεμβάσεις, έθεσε τον πήχη ακόμα ψηλότερα, στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΣ κ. Αλέξανδρο Χαλκιόπουλο, στα γραφεία της δημοτικής επιχείρησης.

«Δεν σταματάμε εδώ. Συνεχίζουμε αυτόν τον αγώνα για να φέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα έργα στην υπηρεσία του Σερραίου δημότη», διεμήνυσε ο Δήμαρχος Σερρών, προϊδεάζοντας για την κατάθεση νέων προτάσεων, που συνολικά ξεπερνούν τα 60.000.000 ευρώ, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προεκλογικές δεσμεύσεις που είχε αναλάβει η «Συμμαχία Σερραίων».

Ο κ. Χρυσάφης απαρίθμησε τις πολλαπλές ωφέλειες που θα προκύψουν τόσο για τους Σερραίους δημότες όσο και για τη ΔΕΥΑΣ και κατ΄ επέκταση για το περιβάλλον από την υλοποίηση των έργων που περιλαμβάνονται στην 100% χρηματοδότηση που εξασφαλίσθηκε από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»,.

Ο Δήμαρχος Σερρών εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του για το πρωτοφανές στην ιστορία του Δήμου Σερρών ύψος της χρηματοδότησης των 22.190.000 ευρώ, που θα διατεθεί για την εγκατάσταση στο σύνολο του Δήμου μας 50.000 έξυπνων υδρομέτρων, την Ενιαία Διαχείριση Νερού σε Σκούταρι, Κωνσταντινάτο, Αγία Ελένη και Πεπονιά και τη δημιουργία νέου δικτύου ύδρευσης, που αγγίζει τα 50.000 μέτρα, σε περιοχές της πόλης, αντικαθιστώντας και τα τελευταία τμήματα με αμίαντο.

Τα έξυπνα υδρόμετρα που θα εγκατασταθούν στο σύνολο του Δήμου Σερρών μέσα στην επόμενη διετία αποτελούν ένα πρωτοποριακό και καινοτόμο έργο σε πανελλαδικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ικανοποιημένος δήλωσε ο κ. Χρυσάφης για την ωριμότητα της πρότασης που κατέθεσε η ΔΕΥΑΣ και ευχαρίστησε όσους συνετέλεσαν στη διαμόρφωσή της, σημειώνοντας ότι η εξασφάλιση του τεράστιου αυτού έργου δεν ήταν εύκολη υπόθεση.

Ευχαριστίες απηύθυνε προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, ενώ καταλυτική χαρακτήρισε την συνεισφορά του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ απηύθυνε προς τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΣ κ. Αλέξανδρο Χαλκιόπουλο, το Διοικητικό Συμβούλιο της δημοτικής επιχείρησης, τον γενικό διευθυντή κ. Νικόλαο Σαφαρίκα και προς όλο το στελεχιακό δυναμικό γιατί όπως εξήγησε «όλα αυτά δεν γίνονται χωρίς μια πολύ σημαντική προσπάθεια, πολλή δουλειά, πολλές εργατοώρες για να φέρουμε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα. Μόχθησαν και κατάφεραν να φέρουν μια ολοκληρωμένη και πλήρη πρόταση».

Η εγκατάσταση των 50.000 τελευταίας τεχνολογίας ηλεκτρονικών υδρομέτρων θα προσφέρει αναβαθμισμένες ψηφιακές υπηρεσίες στους δημότες. Η μέτρηση της κατανάλωσης θα γίνεται μέσω κλειστού ασύρματου δικτύου διασφαλίζοντας μέγιστη ακρίβεια και εγκυρότητα.

Στο ψηφιοποιημένο περιβάλλον της ΔΕΥΑΣ θα «κουμπώσουν» και μια σειρά από εφαρμογές της «έξυπνης πόλης». Παράλληλα, επιτυγχάνεται πολύ σημαντική εξοικονόμηση πόρων, μέσω της καλύτερης διαχείρισης του υδατικού δυναμικού και του περιορισμού των διαρροών, επιτρέποντας την αναθεώρησης της τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΥΑΣ, όπως ανέφερε ο κ. Χρυσάφης.

Μία νέα ΔΕΥΑΣ σε μια νέα εποχή

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ κ. Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος, τόνισε, πως η διοίκηση της δημοτικής επιχείρησης κέρδισε το «στοίχημα» που έθεσε από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της ξεπερνώντας κατά πολύ τις υποσχέσεις που ανέλαβε η «Συμμαχία Σερραίων».

Η μελέτη για την χρηματοδότηση των 22.190.000 ευρώ, όπως υπογράμμισε, εκπονήθηκε εξ ολοκλήρου από τα στελεχιακό δυναμικό της ΔΕΥΑΣ, εξοικονομώντας για την επιχείρηση ποσό που ανέρχεται σε 1.000.000 ευρώ.

Ως το μεγάλο κέρδος για τους δημότες περιέγραψε τη δυνατότητα που θα αποκτήσουν να παρακολουθούν online την κατανάλωσή τους αποφεύγοντας την αλόγιστη χρήση.

Στους στόχους που έχουν τεθεί συμπεριλαμβάνεται και ο περιορισμός των απωλειών και μη τιμολογούμενου νερού στο 18%, ποσοστό που θα είναι χαμηλότερο πολλών προηγμένων Ευρωπαϊκών χωρών.

Ο κ. Χαλκιόπουλος δήλωσε περήφανος και χαρούμενος και ευχαρίστησε το Διοικητικό Συμβούλιο για τη γόνιμη συνεργασία, τον αντιπρόεδρο κ. Γερμανό Καμελίδη, τον γενικό διευθυντή Νικόλαο Σαφαρίκα και τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Στέλιο Σπύρου και το σύνολο του προσωπικού της ΔΕΥΑΣ, που συνετέλεσαν στην ευόδωση αυτής της προσπάθειας.

Προανήγγειλε την κατάθεση  πρότασης για τη δημιουργία έξι φωτοβολταϊκών πάρκων που θα εξασφαλίζουν 700.000 ευρώ ετησίως στη ΔΕΥΑΣ. Ακολουθούν προτάσεις για αντιπλημμυρικά έργα και αποχέτευση καθώς και η αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού.

Το συνολικό ύψος των προτάσεων θα αγγίξει τα 60.000.00 ευρώ διαμορφώνοντας τις συνθήκες που θα επιτρέψουν στη ΔΕΥΑΣ να εισέλθει σε μια νέα ψηφιακή εποχή, διασφαλίζοντας την ποιότητα ζωής των πολιτών και προστατεύοντας το περιβάλλον.

Μία νέα ΔΕΥΑΣ σε μια νέα εποχή!

Τελευταία ενημέρωση: 
Παρ. 18 Δεκ. 2020 - 09:41