Πολιτική ανεπάρκεια χρεώνει η Ν.Δ. στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Ευθεία επίθεση στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επιχειρεί η Νέα Δημοκρατία καταλογίζοντάς του πολιτική ανεπάρκεια.

Η τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Νέας Δημοκρατίας κυρία Φωτεινή Αραμπατζή και ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

 «Απών από ένα ακόμη Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της Ε.Ε. ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλης Αποστόλου. Αυτήν τη φορά από το Συμβούλιο στο Λουξεμβούργο στις 9 Οκτωβρίου, που είχε στην κορυφή της ατζέντας του το μέλλον της πρωτογενούς παραγωγής με τον σχεδιασμό της νέας Κ.Α.Π.

 Και ενώ οι χώρες του Visegrad και της Βαλτικής προτάσσουν την εναρμόνιση των άμεσων ενισχύσεων - προοπτική που θα σημάνει μοιραία και τη δραματική μείωση των κοινοτικών κονδυλίων για τη χώρα μας στην επόμενη προγραμματική περίοδο - το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου μας … “πληροφορεί περήφανα” ότι η ελληνική αντιπροσωπεία “συμφώνησε επί της αρχής με τη δήλωση των χωρών για την ανάγκη επαρκούς χρηματοδότησης”.

 Την ίδια στιγμή, και ενώ η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά στον ορατό κίνδυνο απώλειας κοινοτικών πόρων ύψους 100.824.699 ευρώ του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας (ΕΠΑΛΘ 2014 - 2020), αφού ένα σχεδόν χρόνο πριν τη λήξη του (31/12/2018) η ελληνική απορροφητικότητα “προσθαλασσώνεται” στο 0,74% (με τον κοινοτικό μέσο όρο να βρίσκεται στο 12%), το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης περηφανεύεται ότι ολοκλήρωσε “τις προπαρασκευαστικές ενέργειες διοικητικού οργανωτικού χαρακτήρα, ώστε να προετοιμαστεί το θεσμικό πλαίσιο για τις προσκλήσεις των μέτρων”

 Καλούμε τον κ. Αποστόλου, αντί να αυτοδοξάζεται για τις μάχες, που τάχα δίνει στην Ε.Ε. για την πρωτογενή παραγωγή, να αντιληφθεί επιτέλους ότι με την πολιτική του ανεπάρκεια εκτίθεται δυστυχώς η χώρα μας και διακυβεύονται τα συμφέροντά της».

Τελευταία ενημέρωση: 
Τετ. 11 Οκτ. 2017 - 22:05