Παρουσιάσθηκε η νέα ποιητική συλλογή της Δέσποινα Καϊτατζή - Χουλιούμη

Η νέα ποιητική συλλογή της Δέσποινας Καϊτατζή-Χουλιούμη «Λιγοστεύουν οι λέξεις», παρουσιάσθηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών, οι εκδόσεις Μελάνι, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών και ο Σύνδεσμο Φιλολόγων Ν. Σερρών.

 Για τα ποιήματα της συλλογής μίλησε η Σύμβουλος Φιλολόγων Ν Σερρών, κ.  Πηνελόπη Τζιώκα, η οποία αφορμούμενη από τον τίτλο της συλλογής επιχείρησε μια βαθιά φιλοσοφική προσέγγιση σχετικά με την εκφραστική δύναμη της γλώσσας και της σιωπής. Δεύτερη πήρε το λόγο η φιλόλογος και διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου Σερρών, κ Χριστίνα Παπαδημητρίου, που επεσήμανε την ευρύτερη κοινωνικοπολιτική διάσταση των ποιημάτων της συλλογής και εξέφρασε την απορία της για τον τρόπο με τον οποίο η κοινωνική ανησυχία μετουσιώνεται σε ποίηση. Το κοινό είχε την ευκαιρία να ακούσει κάποια από τα ποιήματα μέσα από την εκφραστική ανάγνωση της Γενικής Γραμματέα του Συνδέσμου, κ. Ισιδώρας Μάλαμα, η οποία, στο τέλος, εκμαίευσε μέσα από μια ζεστή κουβέντα με την ποιήτρια ότι το κλειδί που ανοίγει την πόρτα της ποίησης υπάρχει τελικά και είναι αυτό που ξεκλειδώνει κάθε τόσο τη δημιουργικότητά της και τη μεταστοιχειώνει σε στίχους. Την εκδήλωση απόλαυσε το κοινό στην πολύ ζεστή και  κατάμεστη αίθουσα του Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών.

Τελευταία ενημέρωση: 
Δευ. 14 Μάιος. 2018 - 09:54