Παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Άννας Στεφούλη

Tο νέο μυθιστόρημα της Άννας Στεφούλη, με τίτλο «Άλλον δεν έχω», θα παρουσιασθεί σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, στο καφέ Vinguera (πρώην Γκρέκο, πλατεία "Μποέμ"), στις 7μ.μ. Το μυθιστόρημα στηρίζεται στα τραγικά γεγονότα του 20ου  αιώνα και διαπραγματεύεται τη δέσμευση και τον αγώνα εκείνης της γενιάς για Ελευθερία, Δημοκρατία, Δικαιοσύνη και Ισότητα.

Ο κεντρικός ήρωας, ο Ανέστης Λαερτιάδης, είναι ένας απ’ αυτούς. Πρόσφυγας απ’ την Προποντίδα, καταλήγει με τους γονείς του στην περιοχή της Τζουμαγιάς. Στα γυμνασιακά του χρόνια αφυπνίζεται πολιτικά και κοινωνικά. Η άνοδος του φασισμού στην Ευρώπη και στη χώρα, στη συνέχεια ο Β΄ Παγκόσμιος πόλεμος και η γερμανοϊταλική κατοχή τον βρίσκουν δάσκαλο στα Πιέρια. Εντάσσεται στο ΕΑΜ και αγωνίζεται με τους αντάρτες της Δ. Μακεδονίας εναντίον του κατακτητή. Εξορίζεται στη Γυάρο. Μετά από χρόνια αποφυλακίζεται και τοποθετείται δυσμενώς  στο Καστελόριζο. Εκεί, συλλαμβάνεται τους πρώτους μήνες της χούντας, βασανίζεται στη Μουμπουλίνας και μένει σε κώμα για καιρό. Στο τέλος της ζωής του επιστρέφει στο χωριό του στις Σέρρες όπου και πεθαίνει.

Ο Ανέστης αγάπησε πολύ τους ανθρώπους, τόσο ξεχωριστός ο καθένας ώστε άλλος, παρόμοιος, να μην υπάρχει γι’ αυτόν. Εξ ου και ο τίτλος του μυθιστορήματος. 

Ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Βασίλης Τζανακάρης συνομιλεί με τη συγγραφέα, ενώ κείμενα του βιβλίου θα διαβάσει ο γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας Απόστολος Λυκεσάς.

Την εκδήλωση προλογίζει η δημοσιογράφος Δέσποινα Γιαννακίδου. 

Την παρουσίαση οργανώνει το βιβλιοπωλείο «Επικαιρότητα» και οι εκδόσεις «Ταξιδευτής».

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Τρί. 05 Δεκ. 2017 - 14:04