Παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής της Χρυσάνθης Ιακώβου

Ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Σερρών, οι εκδόσεις Βακχικόν και το βιβλιοπωλείο Επικαιρότητα θα παρουσιάσουν τη νέα ποιητική συλλογή της Χρυσάνθης Ιακώβου «Τεθλασμένοι χρόνοι».

Με την ποίηση της Χρυσάνθης Ιακώβου συνομιλούν  η Αντωνία Θεοχαρίδου, εκπαιδευτικός, συγγραφέας και  η Σύλια Ζέττα , φιλόλογος

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 7:00 μ.μ. στην αίθουσα του Ωδείου του Συλλόγου (Β. Βασιλείου 12)

Χρυσάνθη Ιακώβου

"Λοιπόν, με το που έπιασα μολύβι στα χέρια μου άρχισα να γράφω. Εκθέσεις, ιστορίες, στιχάκια. Με τούτα και με εκείνα, πέρασα όλη μου την παιδική ηλικία γράφοντας διηγήματα. Και βλέποντας ταινίες. Με το που μπήκα στην εφηβεία άφησα στην άκρη τα διηγήματα και ξεκίνησα τα ποιήματα -και δεν τα έχω αφήσει ακόμα.

Η ενηλικίωση με βρήκε να σπουδάζω Ελληνική Φιλολογία. Αλλά αντί να γίνω καθηγήτρια, έγινα συντάκτρια. Άρθρα, έρευνες, γνώμες, θέματα, πολιτιστικά ρεπορτάζ, κριτικές, συνεντεύξεις. Σε εφημερίδα, σε περιοδικά, σε site. Παράλληλα, είπα να ασχοληθώ και με το ερασιτεχνικό θέατρο, με το ραδιόφωνο, με τη φωτογραφία. Και παρακολούθησα και τρία σεμινάρια δημιουργικής γραφής -για θεατρικό κείμενο, για κινηματογραφικό σενάριο, για διήγημα.

Κάποτε είπα πως ήρθε η ώρα για το πρώτο άλμα και άρχισα να δημοσιεύω ποιήματα σε ηλεκτρονικά λογοτεχνικά περιοδικά. Και μετά είχε έρθει σίγουρα η ώρα για το μεγάλο άλμα -έτσι εξέδωσα την πρώτη μου ποιητική συλλογή "Αχ-έρων" το Δεκέμβριο του 2013 από τις Εκδόσεις Βακχικόν.

Μετά πήρα μέρος σε διάφορα όμορφα λογοτεχνικά project και συλλογικές εκδόσεις με ποιήματα και διηγήματα, μέχρι που ήρθε η ώρα για το δεύτερο μεγάλο άλμα και εξέδωσα τον Φεβρουάριο του 2017 τη δεύτερη ποιητική μου συλλογή "Τεθλασμένοι χρόνοι" (μαζί με τέσσερις φωτογραφίες μου και με δικό μου εξώφυλλο) πάλι από τις Εκδόσεις Βακχικόν.

Παραμένω αιώνια ερωτευμένη με τη γλώσσα και τις λέξεις. Ζω εργαζόμενη σε περιοδικό και site. Διατηρώ την προσωπική ιστοσελίδα www.chrisanthiiakovou.gr και συνεργάζομαι και με άλλες για θέματα της τέχνης και του σινεμά. Και φυσικά το παιχνίδι με τη γραφή και τη λογοτεχνία δε σταματάει ποτέ".  

Τελευταία ενημέρωση: 
Τετ. 10 Ιαν. 2018 - 14:40