Παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής «Γαλάζιο Μελανό» της Περσεφόνης Τζίμα

Η κα Περσεφόνη Τζίμα

Παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής της Περσεφόνης Τζίμα, «Γαλάζιο Μελανό», οργανώνει ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Σερρών.

Τη νέα ποιητική συλλογή θα παρουσιάσουν οι φιλόλογοι Αλεξάνδρα Χριστάκη-Καρπουτζή και Στέλλα Δημητριάδη.

Η Περσεφόνη Τζίμα μας είναι γνωστή από την εργασία της πάνω στην ποιητική συλλογή της Κικής Δημουλά «Τα Εύρετρα», που την παρουσίασε πριν από 3 χρόνια πάλι στο Σύλλογο Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Σερρών.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018 και ώρα 8:00 μ.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Συλλόγου (Β. Βασιλείου 12)

Περσεφόνη Τζίμα

Η Περσεφόνη Τζίμα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου και κατοικεί. Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Αρχαιολογία, Τέχνη, Κλασσικές Σπουδές και Λογοτεχνία.

Εργάστηκε στο Κέντρο Βυζαντινών Ερευνών, στο Λεξικό της Μεσαιωνικής Ελληνικής Δημώ­δους Γραμματείας του καθηγητή Εμμανουήλ Κριαρά.

Το 1976 διορίστηκε στη Μέση Εκπαίδευση, όπου υπηρέτησε 35 χρόνια.

Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Το 1991 εκπόνησε μια σχετική μελέτη, τα Παράλληλα Κείμενα. Το 1996 εξέδωσε μια ποιητική συλλογή, τις Παλινδρομήσεις, το 2005 ένα βοήθημα για τη Γλώσσα, τα Μικρά κείμενα, από τις εκδόσεις «Δωρικός». Το 2009 επιμελήθηκε το βιβλίο Βυζαντινές Εκκλησίες της Θεσσαλονίκης, που εκπονήθηκε από κοινού με την Ομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του 2ου Λυκείου Θεσσαλονίκης και το 2013 εκδόθηκε η λογοτεχνική μελέτη για τα Εύρετρα της Κικής Δημουλά, Ένα ποιητικό ταξίδι, από τις εκδόσεις «Μαλλιάρης παιδεία».

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Κυρ. 11 Μαρ. 2018 - 11:40