Παράσταση με τίτλο «Σεργιάνι στις γειτονιές της νοσταλγίας»

Στο Δημοτικό θέατρο "ΑΣΤΕΡΙΑ" Σερρών

Το 15ο και το 21ο Δημοτικά Σχολεία Σερρών, σε συνεργασία με το Λύκειο των Ελληνίδων Σερρών και τη στήριξη της ΔΕΥΑ Σερρών, διοργανώνουν θεατρική παράσταση με τίτλο «Σεργιάνι στις γειτονιές της νοσταλγίας».
Η παράσταση, με είσοδο ελεύθερη θα δοθεί αύριο, Τετάρτη 28 Μαρτίου και ώρα 7 μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο "ΑΣΤΕΡΙΑ" Σερρών. Όπως αναφέρουν οι συνδιοργανωτές, σε ανακοίνωσή τους, «η ζωή που επιμένει, η ζωή ανθίζει ανάμεσα σε δύο ζοφερές πραγματικότητες, ανάμεσα σε δύο πολέμους...
Κυρίες περνούν επιδεικνύοντας τον φετιχισμό τους στα καπέλα. Από την Μάντρα του Αττίκ ακούγονται νοσταλγικές μελωδίες, ο Ελύτης συζητά με τον Εμπειρικό στις γωνιές της πόλης, ενώ στην Αθήνα καταφθάνουν οι ευρωπαϊκές μόδες της φυσιολατρείας, της Κοκό Σανέλ και των καζίνο. Όπως θα καταλάβατε, μπήκαμε στην μηχανή του χρόνου και μεταφερθήκαμε λίγες δεκαετίες πίσω., στην Ελλάδα του Μεσοπολέμου.
Τραγούδια του Μεσοπολέμου που αγαπήθηκαν και έγιναν διαχρονικά. Σπουδαίοι δημιουργοί αλλά και φωνές που ανέτειλαν μετά τη θύελλα του πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου...
Το σπουδαίο δεν είναι ν' αλλάξουμε τη ζωή μας ονειροπολώντας μιαν άλλη πιο ενδιαφέρουσα, αλλά να κάνουμε να λαλήσει τούτη η ζωή, όπως μας δόθηκε, την καθημερινή, την ταπεινή, την ανθρώπινη, όπου το καθετί που μπορούμε να γυρέψουμε πρέπει να υπάρχει.
ΜΕΡΕΣ Α, ΣΕΦΕΡΗΣ
Η παρουσία όλων σας θα είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για εμάς.
Ο Διευθυντής του 15ου Δ. Σχ. Σερρών
Δημήτριος Στ. Κολλιόπουλος
Ο Διευθυντής του 21ου Δ. Σχ. Σερρών
Κωνσταντίνος Ν. Στρίκας»
Συντελεστές  της παράστασης: Συγγραφή – Στρίγκα Χρύσα, Μουσική επιμέλεια – Αμπατζή Λέττα, Σκηνικά Πετρίδης Θωμάς, Σκηνοθετική υποστήριξη Τάσος Μιρσίμ.
Χορηγοί επικοινωνίας, ΕΡΤ Σερρών και ΕΡΤ3.

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Τρί. 27 Μαρ. 2018 - 11:32