Παράσταση με φιλανθρωπικό χαρακτήρα από τον Δικηγορικό Σύλλογο Σερρών

Η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα του δικηγορικού συλλόγου Σερρών «Θεατρονόμοι», παρουσιάζει την θεατρική παράσταση «Μεταναααάστε ή είμαστε παρά πολλοί πάνω στην @%*&% τη βάρκα » του Ματέι Βίζνιεκ, σε σκηνοθεσία Μαρίας Παπανίκου.

Η ιστορία ξεκινά με 115 άτομα πάνω σε μια βάρκα με κατεύθυνση προς την Ευρώπη. Παρά το μικρό της μέγεθος καταφέρνει να δημιουργήσει ένα τσουνάμι αντιδράσεων. Κατ’ αρχάς, πώς να τους αποκαλέσουμε χωρίς να ξεφύγουμε από το πολιτικά ορθό; Έπειτα, κινδυνεύουμε; Να περιφραχθούμε; Να σηκώσουμε τείχη από συρματόπλεγμα; Και αν ναι, τι να περιφράξουμε; Τα σύνορα; Τα σπίτια μας; Το ψυγείο μας; Τον εαυτό μας;

Η παραμόρφωση της πληροφόρησης, η χειραγώγηση της εξουσίας, η εμπορευματοποίηση της ανθρώπινης ζωής, η συνειδητοποίηση της ματαιότητας, η ιδέα της αποσυρματοπλεγματοποίησης του κόσμου με τη μετανάστευση που θα θέσει τα θεμέλια για έναν καινούργιο ουμανισμό, αποτυπώνονται σ’ αυτό το έργο του Ματέι Βίζνιεκ με κυνισμό, χιούμορ και λυρισμό.

Το έργο θα παρουσιαστεί σε τέσερις παραστάσεις την Πέμπτη 29, Παρασκευή 30, Σάββατο 31 Μαρτίου και την Κυρικαή 1η Απριλίου 2018 στην Μικρή Σκηνή του  στο Δημοτικού Θεάτρου "Αστέρια" (Π.Κωστοπούλου 4), στις 21:15, με το συμβολικό εισιτήριο των 5 ευρώ. Τα έσοδα της παραστασης θα διατεθούν για την οικονομική στήριξη της Διακονίας των Κρατουμένων «Ο Άγιος Ληστής του Γολγοθά» του Πατρός Γερβάσιου.  

Τελευταία ενημέρωση: 
Δευ. 26 Μαρ. 2018 - 12:56