Πάνω από 1.500 μαθητές επισκέφθηκαν το Eco Festival

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 8ο ECO FESTIVAL του Δήμου Σερρών στο Κεντρικό Πάρκο από τις 22 έως 24  Μαίου 2018.

Πάνω από 1.500 μαθητές επισκέφθηκαν το 8ο Eco Festival συμμετέχοντας ενεργά στις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στα περίπτερα του φεστιβάλ στο κεντρικό πάρκο της πόλης των Σερρών.

Οι μικροί μαθητές ενημερώθηκαν για θέματα ανακύκλωσης, ολοκληρωμένων προγραμμάτων διαχείρισης σχολικών απορριμμάτων, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της σημασίας του πόσιμου νερού,  ρομποτικών κατασκευών με αντικείμενο το περιβάλλον, βιώσιμης κινητικότητας, ασφαλούς οδήγησης με οικολογικό προσανατολισμό, ενώ συμμετείχαν και σε διαδραστικά παιχνίδια κ.α

Ο δήμαρχος Σερρών κ. Πέτρος Αγγελίδης δήλωσε ότι «το ECO FESTIVAL ευαισθητοποιεί τους νέους για την προστασία του περιβάλλοντος και αποτελεί θεσμό για το Δήμο Σερρών».

Nα υπενθυμίσουμε ότι στα πλαίσια του ΕCO FESTIVAL θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα: “Μια περιβαλλοντική ματιά στο μέλλον” στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Σερρών στις 5 Ιουνίου 2018 και ώρα 8.30 το πρωί.

Η ημερίδα αποτελεί μια συνεργασία του τμήματος περιβάλλοντος του Δήμου Σερρών με το εργαστήριο δομημένου περιβάλλοντος του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Πέμ. 24 Μάιος. 2018 - 14:14