Πάλεψαν αλλά έχασαν οι Ίκαροι στο Μεσολόγγι

Σε ένα πραγματικό ντέρμπι στο Μεσολόγγι, μέσα σε μία πολύ καλή ατμόσφαιρα και με μία καλή φιλοξενία από την ομάδα του Χαρίλαου Τρικούπη, οι Ίκαροι ηττήθηκαν με 74-65 από μία ομάδα που έστω και στις λεπτομέρειες ήταν καλύτερη. Έχασαν έτσι, τον «τελικό», αλλά όχι και την ελπίδα για άνοδο, έστω και αν αυτή δείχνει να επικεντρώνεται πλέον μέσω της κατάκτησης της 3ης θέσης.

Το ματς κρίθηκε ουσιαστικά στο 3ο δεκάλεπτο, εκεί όπου λίγο η ατυχία των Ικάρων στην επίθεση, λίγο η ευστοχία των γηπεδούχων που τα έβαλαν όλα, αλλά και κάποια διαιτητικά σφυρίγματα, διαμόρφωσαν μία διαφορά που δεν μπόρεσε να καλυφθεί, παρότι οι Σερραίοι κυνήγησαν το ματς μέχρι και την τελευταία στιγμή και για αυτό αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στο προπονητικό staff, όσο και στους παίκτες. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι «κυανοκίτρινοι» κατέβηκαν στο Μεσολόγγι με μεγάλη αποστολή ελπίζοντας για το διπλό, το οποίο δεν ήρθε, αλλά αυτό δεν ακυρώνει την μεγάλη προσπάθεια σε καμία περίπτωση.

Ο ΑΓΩΝΑΣ:

Οι Ίκαροι μπήκαν αγχωμένοι στο παρκέ και παρότι ήταν αυτοί που πέτυχαν το πρώτο καλάθι με μία εύστοχη βολή του Γκάτζια, οι γηπεδούχοι με ένα επιθετικό ντεμαράζ μέχρι το 5΄, με τρεξίματα, πόντους στον αιφνιδιασμό και ευστοχία, εκμεταλλεύτηκαν και τις κακές επιλογές των «κυανοκίτρινων» στην επίθεση και έφτασαν σε ένα σκορ 11-3. Οι Σερραίοι όμως στην συνέχεια άλλαξαν πρόσωπο, έσφιξαν στην άμυνα, περιόρισαν τους αντιπάλους τους και με τον Παντελή Γεωργιανό να αφήνει πίσω τα λάθη των πρώτων λεπτών και να εμφανίζεται ψυχωμένος σκοράροντας δύο φορές έξω από τα 6,75, με τους Γκάτζια και Κακιούζη να βρίσκουν γκολ-φάουλ στο απέναντι καλάθι, βρέθηκαν δύο φορές με το σκορ στο +4(16-20 και 18-22) και πήγαν στον πάγκο έχοντας προβάδισμα και ψυχολογία.

Στο 2ο δεκάλεπτο η ομάδα του Μεσολογγίου ξεκίνησε και πάλι καλύτερα, έβγαλε αποτελεσματικά μαρκαρίσματα πάνω στους Κακιούζη και Δαλαγκόζη κλέβοντας μπάλες και έκανε ένα σερί 7-0 φτάνοντας στο 25-22, εκμεταλλευόμενη και τις κακές επιλογές των Ικάρων στην επίθεση, εκεί όπου φαινόταν να υπάρχει πρόβλημα. Με το «αστέρι» των Ικάρων, τον Κακιούζη, να δέχεται αρκετό ξύλο κάτω από την ρακέτα και να κερδίζει φάουλ, οι Σερραίοι μείωσαν σε 25-24 και πήραν εκ νέου το προβάδισμα με τον Γρίψιο με 25-26. Ωστόσο ο Πολίτης του «Τρικούπη» βρέθηκε σε μεγάλη ημέρα εκτελώντας έξω από τα 6,75, δίνοντας το προβάδισμα και πάλι στην ομάδα του με 28-26 για να έρθει η απάντηση των Ικάρων και πάλι. Με τον Ποργιόπουλο να κάνει rotation, τους παίκτες να βγάζουν πάθος στο παρκέ και να παίρνουν δεύτερες επιθέσεις από ριμπάουντ, γύρισαν στο ματς με 29-32, αλλά ο Πολίτης με τρίποντο και πάλι… από το σπίτι του, ισοφάρισε σε 32-32 και το ημίχρονο έληξε με 33-32, με τον Τράκα να αστοχεί σε ελεύθερα τρίποντα στις τελευταίες προσπάθειες.

Το 3ο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τρελό ρυθμό. Αρχικά οι Ίκαροι με τους Κακιούζη και Φώτογλου έκαναν ένα σερί 0-5, αλλά οι γηπεδούχοι απάντησαν με ένα αντίστοιχο 5-0 με τους Ντόβα και Περρωτή και πήραν πάλι το προβάδισμα. Κάπου εκεί το μυαλό των παικτών της Σερραϊκής ομάδας… θόλωσε. Ο Κακιούζης χρεώθηκε με τεχνική ποινή σε μία υπερβολική απόφαση των διαιτητών και η διαφορά ανέβηκε στο +7, με τους παίκτες του Ποργιόπουλου παρότι έπαιζαν καλή άμυνα, να μην βρίσκουν λύσεις επιθετικά. Η μπάλα δεν μπορούσε να φτάσει στην ρακέτα αφού οι παίκτες του Τρικούπη, που είναι και δυνατά κορμιά, περιόρισαν με αρκετό «ξύλο» τον Κακιούζη, αναγκάζοντας τους «κυανοκίτρινους» να δοκιμάζουν σουτ από την γραμμή του τριπόντου, αλλά αυτά δεν ήταν εύστοχα, ενώ η διαφορά ανέβηκε τελικά στο +11(60-49), με τον Πολίτη να συνεχίζει να τα βάζει όλα. Αξίζει να σημειωθεί πως το δεκάλεπτο είχε και αρκετή διαιτησία…υπέρ της ομάδας του Μεσολογγίου με 5 χρεωμένα φάουλ στους Ικάρους απο το 6´ της περιόδου…και μία ακόμη υπερβολική τεχνική ποινή στον Στέργιο Ποργιόπουλο.

To 4o και τελευταίο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τους Ικάρους να προσπαθούν να ροκανίσουν την διαφορά, αλλά παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Θολιώτη που βρήκε δύο τρίποντα, η ομάδα του Τρικούπη είχε ανάλογες απαντήσεις από τον Ντόβα και διατήρησε το +10(65-55). Βέβαια οι γηπεδούχοι έχοντας την στιγμή, έβγαλαν μία διάθεση να τελειώσουν το ματς και να αυξήσουν την διαφορά και αυτό το εκμεταλλεύτηκαν οι Σερραίοι, μειώνοντας με τον Γκάτζια σε 67-59, αλλά ένα ανύπαρκτο φάουλ σε τρίποντο του Πολίτη, 2:18 πριν από τη λήξη, ψαλίδισε τα όνειρα των Σερραίων για διπλό. Ο Τρικούπης έφυγε και πάλι στο +11(70-59) και στην συνέχεια εκμεταλλευόμενος την αστοχία των Ικάρων από το τρίποντο, διατήρησε την διαφορά, αλλά οι Σερραίοι το πάλεψαν μέχρι τέλους! Με τρίποντο του Γκάτζια μείωσαν σε 72-65 και στάθηκαν άτυχοι όταν στα 59» ο Σιδερίδης κέρδισε αντιαθλητικό φάουλ, ωστόσο έχασε και τις δύο βολές και ένα τρίποντο στην συνέχεια, για να διαμορφωθεί στο φινάλε το τελικό 74-65.

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ:

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κάρδαρης-Αναστασίου (Πατσατζόπουλος)

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-22, 33-32, 60-49, 74-65

Γ.Σ.Χαρίλαος Τρικούπης Μεσολογγίου (Δημητριάδης): Γυφτάκης, Βουρνάς 7, Ντόβας 15(3), Ξηρός 2, Μουράτογλου 9(1), Σταυρόπουλος 4, Περρωτής 9, Καραγκιολίδης 1, Αδαμόπουλος, Πολίτης 25(4).

Ίκαροι Σερρών (Ποργιόπουλος): Δαλαγκόζης, Γρίψιος 8, Σιδερίδης 2, Γεωργιανός 11(2), Τράκας, Γκάτζιας 18(3), Φώτογλου 5(1), Γκούτσιας, Θολιώτης 6(2), Κακιούζης 15.

Τελευταία ενημέρωση: 
Δευ. 16 Απρ. 2018 - 07:23