Παγώνουν οι θάλασσες στις ΗΠΑ ενώ λιώνει η άσφαλτος στην Αυστραλία

Mε τον υδράργυρο να δείχνει -25 βαθμούς κελσίου και σε πολλές περιοχές των ανατολικών ακτών των ΗΠΑ να αγγίζει τους -40, μια ισχυρή χιονοθύελλα να έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα που έχει οδηγήσει μέχρι και σε πάγωμα των θαλασσών. 

Στη Βοστώνη, τα αυτοκίνητα είχαν παγώσει στο έδαφος αφού τα νερά πλημμυρισμένα μετατράπηκαν σε πάγο, ενώ οι συνθήκες ήταν τόσο κακές σε κάποια σημεία, χρειάζονται σκάφη για τη διάσωση ανθρώπων.

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους στην ανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών λόγω του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας.

«Κάθομαι σε ένα κομμάτι πάγου τώρα. Αυτά ήρθαν από το λιμάνι... Όταν η θάλασσα πάγωσε όλος ο πάγος ήρθε εδώ μαζί με το νερό» τονίζει κάτοικος της Βοστώνης σε αμερικανικό δίκτυο ενημέρωσης. 

Στις παράκτιες περιοχές της, συνεργεία δίνουν μάχη να απομακρύνουν τα συντρίμμια από τις σαρωτικές πλημμύρες τις οποίες προκάλεσαν τα τεράστια κύματα. 

Οι αρχές προχώρησαν στη διάσωση πολλών ανθρώπων, που εγκλωβίστηκαν από τα ορμητικά νερά, ακόμα και σε τουριστικές συνοικίες στην ανατολική Βοστόνη.

Στην ίδια περιοχή κάτοικοι έσπρωξαν μετά από μεγάλες προσπάθειες ένα λεωφορείο σε κεντρικό δρόμο για να ξεκολλήσει από τον πάγο. 

Σε μια μικρότερη πόλη της Μασσαχουσέτης,το Ρέβερ, τα αυτοκίνητα πάγωσαν στον δρόμο. 

 

H θερμοκρασία σε πολιτείες όπως το Μέιν και του Νιου Χαμσάιρ έφτασε τους -40 βαθμούς Κελσίου.

Οι τουρίστες όμως στη Νέα Υόρκη δεν πτοούνται ούτε από το κρύο ούτε από το χιόνι που έφτασε τα 50 εκατοστά σε πολλές περιοχές.

Την ίδια στιγμή, οι τοπικές αρχές στο Νιου Τζέρσι, κινητοποιούν χιλιάδες εκχιονιστικά μηχανήματα κι εργάτες για να καθαρίσουν τους τεράστιους όγκους χιονιού ώστε να αποφευχθεί ο παγετός.

Στη Φλόριντα συνεργεία μαζεύουν τις θαλάσσιες χελώνες από τη θάλασσα για να μην παγώσουν καθώς η θερμοκρασία στο νερό έχει πεσει επικίνδυνα. 
Αν και τα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης και της Βοστόνης άνοιξαν οι καθυστερήσεις συνεχίζονται. 


Καύσωνας στην Αυστραλία


Στο άλλο ημισφαίριο του πλανήτη, κύμα καύσωνα σαρώνει την Αυστραλία. Μάλιστα, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στη νοτιοανατολική Αυστραλία προειδοποίησαν τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η θερμοκρασία είναι τόσο υψηλή, που η άσφαλτος σε κάποιους δρόμους... λιώνει. 

Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό που συνέβη σε ευθεία 10 χλμ. λεωφόρου κοντά στη Μελβούρνη, όπου εξαιτίας της ζέστης ο δρόμος έγινε μαλακός και κολλούσε, προκαλώντας κυκλοφοριακό χάος.

Την ίδια στιγμή, σε πολλές περιοχές έχει απαγορευθεί να ανάβουν φωτιά οι πολίτες, εξαιτίας πυρκαγιών έξω από τη Μελβούρνη, που απείλησαν ζωές και σπίτια. Στη Βικτόρια, 50 φωτιές έχουν εκδηλωθεί σε όλη την πολιτεία, με συνέπεια 400 νοικοκυριά να μείνουν χωρίς ρεύμα.

www.real.gr
Τελευταία ενημέρωση: 
Κυρ. 07 Ιαν. 2018 - 11:46