Ορατό το ενδεχόμενο αποχής των εκπαιδευτών από τις εξετάσεις των ΔΙΕΚ – Παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 8 μήνες

Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εκπαιδευτές των Δημόσιων ΙΕΚ, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι επί οκτώ μήνες, ζητά με ερώτησή του​ προς τον υπουργό Παιδείας, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων και βουλευτής Σερρών κ. Αναστάσιος Μεγαλομύστακας.

Η δημιουργηθείσα κατάσταση απειλεί τον βιοπορισμό των εκπαιδευτών και υπονομεύει την ομαλή διεξαγωγή των επικείμενων τελικών εξετάσεων, σημειώνει ο κ. Μεγαλομύστακας.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησής του έχει ως εξής: 

«Σε «κίνδυνο» βρίσκονται οι τελικές εξετάσεις στα Δημόσια ΙΕΚ της χώρας, αφού πολλοί εκ των εκπαιδευτών δήλωσαν στους διευθυντές τους την πρόθεσή τους να απέχουν από τα καθήκοντά τους, καθώς στο σύνολό τους παραμένουν απλήρωτοι, διαμαρτυρόμενοι για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους από το προηγούμενο χειμερινό εξάμηνο κατάρτισης 2017Β, ενώ το εαρινό εξάμηνο 2018Α οδεύει προς τη λήξη του. Επίσης, όπως ενημέρωσαν, σταμάτησαν κάθε εθελοντική εργασία για σύνταξη Σπουδών και Ερωτήσεων Πιστοποίησης.

Η Πανελλήνια Ένωση Διευθυντών Δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΠΑΝΕΔΔΙΕΚ), με επιστολή της προς τον Υπουργό και Υφυπουργό Παιδείας, απευθύνει ύστατη έκκληση για επίλυση, τόσο των οικονομικών εκκρεμοτήτων των εκπαιδευτών, όσο και των σοβαρών λειτουργικών προβλημάτων των Δ.ΙΕΚ—σοβαρές ελλείψεις σε υλικά γραμματειακής υποστήριξης και εκπαίδευσης—  που δυστυχώς εξακολουθούν να υφίστανται και να δυναμιτίζουν τον ευαίσθητο χώρο της Δημόσιας Παιδείας.

Επειδή το κλίμα, που επικρατεί στα Δημόσια ΙΕΚ είναι θλιβερό,

Επειδή διακυβεύεται εν τοις πράγμασι η λειτουργία των Δ.ΙΕΚ,

Επειδή απειλούνται οι εξετάσεις των καταρτιζόμενων,

Επειδή η πλειονότητα των εκπαιδευτών έχουν μοναδική βιοποριστική απασχόληση τα Δ.ΙΕΚ και ως εκ τούτου έχουν περιέλθει σε οικονομικό αδιέξοδο,

Επειδή σε τελική ανάλυση οι σχετικές υποσχέσεις από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ για την καταβολή των δεδουλευμένων τους, δεν έχουν υλοποιηθεί,                                             

                                                  Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Γιατί δεν έχουν καταβληθεί ακόμη τα δεδουλευμένα στους εκπαιδευτές των Δημόσιων ΙΕΚ;

  • Πότε σκοπεύετε να αποπληρώσετε όλες τις οφειλές σας προς τους συγκεκριμένους εκπαιδευτές, και δη των δεδουλευμένων του εξαμήνου 2017Β, του οποίου η σύμβαση έργου έχει λήξει από τις 07/02/2018;
  • Πότε πρόκειται να καταβληθούν τα δεδουλευμένα του τρέχοντος εξαμήνου 2018A;
  • Σκοπεύετε να παρέμβετε ουσιαστικά και να δώσετε άμεση και οριστική λύση στα ως άνω περιγραφόμενα προβλήματα, μεταξύ των οποίων και τα λειτουργικά, ώστε να διασφαλίσετε την εύρυθμη λειτουργία των Δημόσιων ΙΕΚ της χώρας μας, κύριο έργο των οποίων είναι η παροχή υψηλού επιπέδου προσόντων, ικανό να δώσει στους καταρτιζόμενους τη δυνατότητα για επαγγελματική αποκατάσταση;»
Τελευταία ενημέρωση: 
Τετ. 16 Μάιος. 2018 - 10:36