«ΟΛΓΑ»: Παράταση του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών για την παγκόσμια ημέρα κατά της βίας των γυναικών

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της βίας των γυναικών το  ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών σε συνδιοργάνωση με το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών, την ΕΓΕ και το Σπίτι της Γυναίκας, ανεβάζει το  Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 21.15΄, στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών την παράσταση «Όλγα», ένα έργο του Μιχάλη Κοβανίδη, με την Καλλιόπη Ευαγγελίδου σε μουσική του Κωνσταντίνου Ευαγγελίδη. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η " Όλγα είναι ένας γυναικείος μονόλογος που γράφτηκε το 2017 για την ενδοοικογενειακή βία και τιμήθηκε με έπαινο από το Φιλολογικό Σύλλογο  "Παρνασσός" ( Έπαινος 2017).
" Όλγα " είναι η γυναίκα που περιμένει τον γιο της από το νηπιαγωγείο, η  γυναίκα που πίνει βιαστικά τον καφέ της και κρύβει τα μάτια της. Έχει φως και σκοτάδι στη ματιά της, παλεύει με σκιές και την τρομάζει το έντονο φως. Ψάχνει τις λέξεις που "πεταρίζουν" σαν μικροσκοπικές νυχτερίδες στο μυαλό της.  Κείμενο που "διαβάζει" ανθρώπινες καταστάσεις, με χιούμορ και ανατροπές.              
 Η παράσταση τελεί  υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών Μακεδονίας Θράκης

Στο σημείωμα του ο πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΣΕΡΡΩΝ, κ. Δημήτρης Τσαλίκογλου αναφέρει τα εξής :

«Κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι, η επικείμενη θεατρική παράσταση «ΟΛΓΑ» του Μιχάλη Κοβανίδη με την Καλλιόπη Ευαγγελίδη γίνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών.  

Είναι τραγικό ότι το 80% – 85% των θυμάτων της βίας παγκοσμίως, δυστυχώς και στην Ελλάδα, είναι γυναίκες. Ενδοοικογενειακή βία, trafficking ή σε οποιαδήποτε μορφή της, η βία είναι μη αποδεκτή.

Στο ΔΗΠΕΘΕ Σερρών έχουμε κοινωνικό πρόσωπο. Προτρέπουμε όλους να έρθουν στο Κινηματοθέατρο ΑΣΤΕΡΙΑ και να παρακολουθήσουν την παράσταση αυτή το προσεχές Σάββατο, 25/11/2017 και να διδαχθούν βιωματικά από την ιστορία της Όλγας.

Πρέπει όλοι μας να παλέψουμε για μια κοινωνία, η οποία δε δείχνει ανοχή, δεν κλείνει τα μάτια, αλλά αντίθετα δείχνει σεβασμό για τα ανθρώπινα δικαιώματα και στηρίζεται στις αρχές της ισότητας και της αλληλεγγύης.  Η βία κατά των γυναικών δεν κάνει διαχωρισμό μεταξύ συνόρων, πολιτισμών ή πλούτου. Είναι ένα φαινόμενο παγκόσμιο, και αν δεν συμβαίνει σε εμάς, συμβαίνει δίπλα μας.

Θέλω λοιπόν να ευχαριστήσω ενόψει και της θεατρικής παράστασης «ΟΛΓΑ» το δήμο Σερρών, την αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας, το Σπίτι της Γυναίκας και το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών του δήμου Σερρών και ασφαλώς το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης που έθεσε υπό την αιγίδα του την παράστασή αυτή.

Σας περιμένουμε όλους το Σάββατο στο Κινηματοθέατρο ΑΣΤΕΡΙΑ !

Σας ευχαριστώ!»

Τελευταία ενημέρωση: 
Τετ. 22 Νοε. 2017 - 18:51