Οι Μαχητές κατάφεραν να «σπάσουν» το νικηφόρο σερί των Ικάρων

Την πρώτη τους ήττα στο πρωτάθλημα γνώρισαν οι Ίκαροι, οι οποίοι λύγισαν από τη… δίψα των Μαχητών για νίκη και από τα δικά τους λάθη και έχασαν με 78-76 στα Πεύκα. Σε ένα συναρπαστικό ματς με εναλλαγές στο σκορ, με τους Σερραίους να είναι καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο και τους γηπεδούχους στο δεύτερο, οι επιπολαιότητες σε επίθεση και άμυνα και η αστοχία των τελευταίων στιγμών ήταν τα στοιχεία που έδωσαν το ροζ φύλλο αγώνα στους αντιπάλους.

Οι Ίκαροι μπήκαν συγκεντρωμένα στο παρκέ και αποφασισμένοι να πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους. Ξεκίνησαν το ματς με ένα 0-7 και έχτισαν πάνω σε αυτό για να πάρουν την διαφορά στο 1ο δεκάλεπτο. Έπαιξαν πολύ καλή άμυνα έχοντας τουλάχιστον πέντε κλεψίματα στην πρώτη πάσα των Μαχητών, έτρεξαν στο transition, έβαλαν εύκολα καλάθια και δεν είχαν κανέναν να υστερεί. Ο Κακιούζης τελείωσε αρκετές φάσεις μόνος, ο Γκάτζιας και ο Γεωργιανός προσέφεραν πόντους στο ένας εναντίον ενός και το δεκάλεπτο έκλεισε με +11(13-24) που ανταποκρινόταν στην εικόνα του αγώνα.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Μαχητές αντέδρασαν με τους Χατζημιχαηλίδη και Μπάκο, με σουτ έξω από την ρακέτα, από το high post να εκμεταλλεύονται την αδράνεια στην άμυνα των Ικάρων και να κατεβάζουν την διαφορά στους τέσσερις.  Οι Ίκαροι βέβαια είχαν αντίδοτο και με κάποια γκολ-φάουλ και αιφνιδιασμούς κράτησαν το προβάδισμα, όμως ένα άτσαλο πέσιμο του Γεωργιανού που τον έθεσε νοκ-αουτ στα τελευταία λεπτά και κάποιες επιπόλαιες επιθετικές ενέργειες που εκνεύρισαν τον coach Ποργιόπουλο έβαλαν τα Πεύκα στο ματς και η διαφορά στο ημίχρονο ήταν μόλις 2 πόντοι(39-41), ενώ η εικόνα ήταν διαφορετική.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι να αλλάξουν την ροή του αγώνα και με δύο τρίποντα του Βογιατζή προηγήθηκαν. Οι Ίκαροι με έναν πολύ καλό Γκάτζια παρέμειναν κοντά στο σκορ, αλλά η άμυνα ήταν μέτρια και τα Πεύκα έφτασαν στο +6(57-51). Ο Γκάτζιας ήταν όμως αποφασισμένος έκανε ένα 0-5 αλλά και πάλι χωρίς αποτέλεσμα, καθώς οι Μαχητές είχαν συγκέντρωση και αυτοπεποίθηση, έδειξαν ότι ήθελαν το παιχνίδι και τελείωσαν το δεκάλεπτο με το σκορ στο 62-56.

Στην τελευταία περίοδο οι «κυανοκίτρινοι» κατέθεσαν ψυχή και υπερέβαλαν εαυτόν για να πάρουν τη νίκη με ηρωϊκό Γκάτζια, Γρίψιο, Τράκα και Θολιώτη στην άμυνα. Κατάφεραν να ανατρέψουν διαφορές τεσσάρων και έξι πόντων, με το ματς να πηγαίνει καλάθι με καλάθι, ωστόσο όταν οι Σερραίοι πλησίαζαν στον πόντο, η έλλειψη συγκέντρωσης προσέφερε τρίποντα στους γηπεδούχους στην εκπνοή των επιθέσεων, κάτι που τους «σκότωσε». Ο Κακιούζης έφαγε αρκετό αθλητικό  «ξύλο» και δεν μπόρεσε να προσφέρει τα συνηθισμένα, αποδεικνύοντας την γενικότερη κακή ημέρα της ομάδας αν και ήταν επιλογή να μην πάρει πολλές μπάλες στο ματς . Πάντως είναι χαρακτηριστικό ότι στο φινάλε μπορούσαν να πάρουν τη νίκη, καθώς με το σκορ στο 78-76 έχασαν όλες τις ευκαιρίες που τους προσφέρθηκαν με τον Γκάτζια να αστοχεί σε δύο τρίποντα και τον Γρίψιο σε ένα.

Δεκάλεπτα:

Διαιτητές: Καλογερόπουλος-Παριανόπουλος (Γκούμας)

Μαχητές-Πειραματικό Πεύκων (Γεροφώτης): Βογιατζής 20(6), Αρνίδης , Δήμας 9(1), Χατζημιχαηλίδης 14(1), Στόλης , Κωνσταντινίδης 12, Παπαδόπουλος 2, Μπάκος 6, Βελισσαρίου 10(2), Βαγιάτης 5

Ίκαροι Σερρών (Ποργιόπουλος): Δαλαγκόζης, Γρίψιος 10(2), Σιδερίδης, Γεωργιανός 2, Τράκας 6, Γκάτζιας 23(3), Φώτογλου 11, Γκούτζιας, Κεμανετζής, Τοπάλης, Θολιώτης 4, Κακιούζης 20

ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ: ***Από τους 60 θεατές που παρακολουθούσαν το ματς, οι 25 τουλάχιστον ήταν Σερραίοι, είτε φοιτητές, είτε από Σέρρες που βρέθηκαν στο κλειστό.

***Αρκετά αθλητική και εντυπωσιακή η ατμόσφαιρα στο ματς.

***Πριν την έναρξη του ματς υπήρχε θερμός εναγκαλισμός του Τάσου Δήμα με τους Τράκα, Γεωργιανό και Γρίψιο που αγωνίστηκε στους Ικάρους τη σεζόν 2013-14 επί εποχής Οικονόμου.

***Οι Ίκαροι για ακόμη ένα παιχνίδι ήταν πολύ άστοχοι στις βολές.

***Ήττα μάθημα ήταν αυτή για τους Ικάρους, γιατί αυτή η κατηγορία δεν είναι Γ΄ Εθνική και αν δεν προσέξεις  τις λεπτομέρειες χάνεις. Αν μάθουν από αυτήν θα μπορέσουν να κάνουν διπλά… ανόδου, ασχέτως αν δε γίνεται κουβέντα για αυτήν.

***Στις τελευταίες επιθέσεις υπήρχε εντολή απλά να κερδιθεί το παιχνίδι, οπότε δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα που οι παίκτες πήραν πάνω τους τρίποντα από την στιγμή που υπήρχαν οι κατάλληλες προϋποθέσεις.

Επόμενη Αγωνιστική 5η (5/11/2017)

Χαρίλαος Τρικούπης- Ασπίδα Ξάνθης

Χαλκηδόνα- Αγρίνιο

Στρατώνι- Ανατόλια

Φάρσαλα- Μαχητές Πειραματικού Πεύκων

Ίκαροι Σερρών- Ερμής Λαγκαδά

Πευκοχώρι – Τιτάνες Παλαμά

Γέφυρα- Ελίμεια

Ρεπό: Καβάλα

www.serressport.gr
Τελευταία ενημέρωση: 
Κυρ. 29 Οκτ. 2017 - 20:26