Οι Ίκαροι ήταν εκείνοι που «γλυκάθηκαν» επικρατώντας της ομάδας των Φαρσάλων

«Γλυκιά» νίκη κόντρα στην ομάδα των Φαρσάλων πέτυχαν οι Ίκαροι στο κλειστό γυμναστήριο του πάρκου Ομόνοιας, επικρατώντας με 63-54. Η νίκη ήρθε πιο άνετα από όσο μαρτυράει το τελικό σκορ.

Οι κυανοκίτρινοι δείχνουν ότι βήμα-βήμα «χτίζουν» ένα στέρεο «οικοδόμημα», με απώτερο στόχο να παραμείνουν στις δύο πρώτες προνομιούχες θέσεις που οδηγούν στην Α2 κατηγορία.

Παρουσία αρκετού κόσμου στο κλειστό της Ομόνοιας και με ένα μεγάλο μέρος της κερκίδας να αποτελείται από λυκειόπαιδα, απόρροια της δράσης των "κυανοκίτρινων" να βγούνε στα σχολεία και να πλησιάσουν τη νεολαία, οι Ίκαροι έχοντας διακύμανση στην απόδοση τους, προβληματίστηκαν μόνο στο πρώτο ημίχρονο από τα Φάρσαλα, ωστόσο στην συνέχεια "καθάρισαν" το ματς και είχαν την πολυτέλεια να κάνουν και δοκιμές.

Ο ΑΓΩΝΑΣ:

Το 1ο δεκάλεπτο ξεκίνησε όμορφα, με διάθεση και από τις δύο ομάδες και επιθετικό παιχνίδι. Οι Ίκαροι βέβαια παρουσιάστηκαν μέτριοι αμυντικά ειδικά στο τρίποντο και μετά το 8-4 των πρώτων λεπτών το σκορ έγινε 10-11 και το ματς πήγαινε καλάθι-καλάθι. Οι Σερραίοι ήταν δυνατοί μέσα στην ρακέτα, αλλά δεν πήραν αμυντικά ριμπάουντ, είχαν κακές επιστροφές, δεχόμενοι τρία καλάθια από baseball πάσες και η ομάδα των Φαρσάλων ούσα δυνατή, έξω από τα 6.75  παρέμενε κοντά στο σκορ... αλλά ένα buzzer beater του Γκάτζια, έστειλε τους παίκτες στους πάγκους με το σκορ στο 21-20.

Στο 2ο δεκάλεπτο οι "κυανοκίτρινοι" παρουσιάστηκαν μεταμορφωμένοι ακούγοντας τις οδηγίες του Ποργιόπουλου για την αμυντική τους συμπεριφορά, έπαιξαν καλύτερα το trasition και με τους Γκάτζια, Κακιούζη, Φώτογλου να σκοράρουν βρήκαν ένα επιμέρους σερί 8-0 και ανέβασαν την διαφορά στο +9(29-20) στο 15΄, αλλά κάπου εκεί ξεκίνησαν τα περίεργα. Η διαιτησία για ανεξήγητο λόγο άρχισε να σφυρίζει υπέρ των Φαρσάλων, ανακαλύπτοντας δύο φορές βήματα και βρίσκοντας και άλλα τρία φάουλ, από τα οποία ζήτημα είναι αν υπήρχε το ένα και όλο αυτά εκνεύρισαν τόσο την εξέδρα που ήταν γεμάτη, όσο και τους παίκτες των Ικάρων που έχασαν την συγκέντρωση τους. Με το σκορ στο 33-23 στο 19΄ και τους φιλοξενούμενους να έχουν σκοράρει μόνο από βολές 3 πόντους, διαμορφώθηκε ένα 37-29 σκορ ημιχρόνου ως... μαγική εικόνα, αφού τα Φάρσαλα πήραν άλλους 6 πόντους με καλάθια και φάουλ.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι Σερραίοι μπήκαν αποφασισμένοι να καθαρίσουν το ματς, ανεξαρτήτως διαιτητικών αποφάσεων και τα κατάφεραν. Παίζοντας τρομερή άμυνα και με ομαδική προσπάθεια στην επίθεση, έπαιξαν μυαλωμένα, βγήκαν με ταχύτητα στο ανοιχτό γήπεδο και έφτασαν το σκορ στο 50-37, δεχόμενοι μόλις 8 πόντους σε όλη την περίοδο. Ο Ποργιόπουλος έκανε καλό rotation και όσοι μπήκαν(Τράκας, Γκούτζιας, Δαλαγκόζης) έπαιξαν σχετικά καλά, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Φώτογλου στα μέσα του δεκαλέπτου είχε έναν τραυματισμό, ωστόσο εξετάστηκε από τον γιατρό Νάσο Παπαδόπουλο αλλά δεν είχε κάτι ανησυχητικό, όμως έμεινε στον πάγκο και πήρε περισσότερο χρόνο ο Θολιώτης.

Στο 4ο δεκάλεπτο οι Ίκαροι έπαιξαν... σβηστά, διατήρησαν απλά μία διαφορά ασφαλείας μέχρι το 35΄ και κάπου εκεί ο coach έκανε εκτενές rotation δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες που είχε στην αποστολή, χωρίς όμως να πάρει απο τους νεαρούς αυτό που περίμενε, καθώς κάποιοι θα πρέπει να είναι περισσότερο συγκεντρωμένοι όταν τους δίνεται η ευκαιρία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μία διαφορά τον 18 πόντων να εξανεμιστέι και το ματς να τελειώσει με σκορ 63-54.

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ:

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σιμητόπουλος-Φουτζήλας

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-20, 37-29(ημίχρονο), 50-37, 63-54

ΙΚΑΡΟΙ(Σ.ΠΟΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ): Δαλαγκόζης, Γρίψιος 7(1), Σιδερίδης, Γεωργιανός 9, Τράκας, Γκάτζιας 17(2), Φώτογλου 7, Γκούτζιας 4, Κεμανετζής, Θολιώτης 5(1), Κακιούζης 15.

ΦΑΡΣΑΛΑ(Χ.ΦΟΡΟΣ): Νικολόπουλος 5(1), Ντίνος, Σαββίδης 4, Χαιρετιάδης 10, Αναγνωστόπουλος Χ. 8(1), Σκολόγκας 15, Συνετός, Αναγνωστόπουλος Γ. 4, Λούτας, Καραδήμας, Μακρής 8.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής:

Ανατόλια – Χαρίλαος Τρικούπης 84-70
Μαχητές Πειραματικού Πεύκων – Χαλκηδόνα 75-69
Ερμής Λαγκαδά – Στρατώνι 53-66
Ικαροι Σερρών – Φάρσαλα 63-54
Τιτάνες Παλαμά – Γέφυρα 76-80
Ασπίδα Ξάνθης – Πευκοχώρι 49-58
Καβάλα – Ελίμεια 71-60

Τελευταία ενημέρωση: 
Κυρ. 18 Μαρ. 2018 - 21:46