Οι Ίκαροι έδειξαν στην Χαλκηδόνα ότι είναι το «αφεντικό» του ΔΑΚ Σερρών (βίντεο)

Σε ένα απόγευμα χωρίς διάθεση για πολλά-πολλά… οι Ίκαροι εμφανίστηκαν σοβαροί και συγκεντρωμένοι από το πρώτο και σχεδόν έως το τελευταίο λεπτό, κόντρα στην Χαλκηδόνα, σημειώνοντας μια άνετη νίκη με σκορ 71-58. Οι παίκτες του Στέργιου Ποργιόπουλου έδειξαν τρομερή διάθεση στην άμυνα άλλα και το εκτενές rotation από τον πάγκο, βοήθησε σημαντικά την «κυανοκίτρινη» επίθεση, που είχε πλουραλισμό και πήγε… σβηστά, επειδή μπορεί τελικά, μέχρι το τέλος!

Ο ΑΓΩΝΑΣ:

Στην πρώτη περίοδο, που ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή για την απώλεια του επίτιμου αντιπρόεδρου της ομοσπονδίας Μιχάλη Βιντζηλαίου, μια ομάδα κυριάρχησε στο παρκέ και αυτή ήταν των Ικάρων! Οι «κυανοκίτρινοι» μπήκαν πολύ δυνατά σε άμυνα και επίθεση, έγραψαν ένα εύκολο 9-0 με τρεξίματα, κλεψίματα και εύστοχα σουτ, αφήνοντας την Χαλκηδόνα για 4 λεπτά χωρίς καλάθι και φυσικά αναγκάζοντας την, να κυνηγήσει το σκορ, από νωρίς. Ο Φώτογλου με τον Γκάτζια μπήκαν δυνατά στο α΄ δεκάλεπτο, έφτασαν την διαφορά μέχρι και στο +14 (16-2), ενώ στα τελευταία 3 λεπτά, οι γηπεδούχοι χαλάρωσαν κυρίως στην επίθεση ενώ στην άμυνα δεχτήκαν ένα σερί 5-0 (τους 3 από τους 5 πόντους με βολές), για να κλείσει το δεκάλεπτο 16-7 υπέρ των Ικάρων.

Στην δεύτερη περίοδο, έπρεπε να κυλήσουν δυο ολόκληρα λεπτά μέχρι να σκοράρει μια από τις δυο ομάδες και συνολικά 5’ λεπτά για τους Ικάρους που ευστόχησαν πρώτοι στο 12’ για το 18-7, ενώ με καλάθι και φάουλ του Γκάτζια το σκορ έγινε 21-9. Το εκτενές και ουσιαστικό rotation του  coach Ποργιό από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο, έκανε αίσθηση στην αγωνιστική συμπεριφορά των Ικάρων και φανέρωσε χτυπητές… δυνατότητες, για το υλικό που διαθέτει η Σερραϊκή ομάδα. Ο Γρίψιος ήταν ο καλύτερος όλων στην περίοδο αυτή και με συμπαραστάτες τον Δαλαγκόζη (που έδωσε με 2 τρίποντα το στοιχείο της έκπληξης στο ματς) και τον Γκάτζια, που είχε κέφια, οι Ίκαροι έφτασαν γρήγορα στο 30-14 και μετέπειτα στο 37-19. Γεγονός που έδωσε κι άλλες ευκαιρίες στους παίκτες από τον πάγκο για να αγωνιστούν. Οι  Ίκαροι, βρέθηκαν για τουλάχιστον 2’ λεπτά στο φινάλε, με πεντάδα, που δεν έχει ξανααγωνιστεί σε επίσημο ματς (Δαλαγκόζη, Τράκα, Φώτογλου, Γρίψιο και Γκούτζια), ενώ είχε τον Γιάννη Κακιούζη στο σπάνιο φαινόμενο των μόλις δυο πόντων ημίχρονο. Η… άτυχη Χαλκηδόνα, πήγε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο στο -15 (37-22).

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε, όπως ακριβώς σταμάτησε… με νέα πρόσωπα στην 5αδα των Ικάρων, που έδωσαν φρεσκάδα και ώθηση στους Σερραίους και τους Γκάτζια και Γρίψιο να… πυροβολούν από παντού! Ο Κακιούζης μετά από ένα αντιαθλητικό φάουλ (άθελα του) «ξύπνησε» και μέσα σε 1’:40’’ έβαλε 7 πόντους ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 52-30. Η φάση του αγώνα έγινε στο 28ο, λεπτό, όταν ο Άγγελος Γκάτζιας, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και κάρφωσε με δύναμη την μπάλα στο αντίπαλο καλάθι (δείτε το εντυπωσιακό στιγμιότυπο στο βίντεο με τις φάσεις του αγώνα) για το 60-35, φτάνοντας την διαφορά στην μέγιστη τιμή της +25. Το δεκάλεπτο έκλεισε 64-40.

Στην τελευταία περίοδο, ο κόσμος είδε κάτι από τα προσεχώς… σε όποια κατηγορία κι αν αγωνίζονται οι Σερραίοι τη νέα χρονιά. Δαλαγκόζης, Σιδερίδης, Τοπάλης και Πιπιλιός, με μέσο όρο ηλικίας τα 17,5 έτη, έπαιξαν αρκετά μαζί και μπορεί η ομάδα να σημείωσε μόλις 7 πόντους, ενώ δέχτηκε 18, αλλά δεν κινδύνεψε σε κανένα σημείο. Αντίθετα έβγαλε υγεία ως οργανισμός, δοκιμάζοντας τις αντοχές των μικρών, δίνοντας την δυνατότητα για να χειροκροτήσει η εξέδρα τα… δικά της παιδιά στην κυριολεξία και φυσικά να ξεκουράσει τις παλιοσειρές, που πλέον έχουν άλλους 5 τελικούς. Τελικό σκορ 71-58, σε άριστο κλίμα ανάμεσα στους παίκτες και τα επιτελεία των δυο ομάδων.

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ:

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-7, 37-22, 64-40, 71-58

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ευφραιμίδης-Ταρενίδης

ΙΚΑΡΟΙ (Ποργιόπουλος): Δαλαγκόζης 6(2), Γρίψιος 19(1), Σιδερίδης, Γεωργιανός 5, Τράκας 7(1), Γκάτζιας 12(2), Φώτογλου 7, Γκούτζιας, Πιπιλιός, Τοπάλης, Θολιώτης 4, Κακιούζης 11.

ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ (Τουλούμης): Πετρίδης 8(1), Μαρκίδης 6, Μαραπίδης 9(2), Παπαδόπουλος 3(1), Λαΐδης, Πεταλωτής 4, Σεφερίδης 4, Μάντσος 8(1), Μπατάκος 3, Κοτζαμάνης 11, Παναγιώτου 2.

Β’ Εθνική – 24η αγωνιστική

Ερμής Λαγκαδά - Χαρίλαος Τρικούπης 50-77
ΑΟΚ Ίκαροι Σερρών - ΓΑΣ Χαλκηδόνας 71-58
ΓΣ Φαρσάλων - ΣΑ Στρατωνίου  82-76
ΕΚ Καβάλας - ΚΣ Γέφυρας 81-64
ΣΑΑΚ Ανατόλια - ΑΣ Ευρώπη 87 Πευκ. 79-68
ΑΟ Αγρινίου - ΓΣ Ελίμειας 79-69
Ασπίς Ξάνθης - ΓΣ Τιτάνες Παλαμά 87-66

Ρεπό: Μαχητές-Πειραματικό Πεύκων

Τελευταία ενημέρωση: 
Δευ. 02 Απρ. 2018 - 09:23