Οι Ίκαροι διαβήκανε τη «γέφυρα» της νίκης

Οι Ίκαροι προσφέρουν συγκινήσεις και τα αποτελέσματά τους έχουν σασπένς! Με παρόμοιο τρόπο κατάφεραν να λυγίσουν την αντίσταση της Γέφυρας, την οποία κέρδισαν με 70-66 και πήραν ακόμη ένα ροζ φύλλο αγώνα, που τους επιτρέπει να παραμείνουν στην κορυφή της βαθμολογίας. Στο κλειστό της Ομόνοιας, που ήταν κατάμεστο και μετέτρεψαν σε έδρα τους οι "κυανοκίτρινοι", οι λίγες στιγμές χαλαρότητας και αστοχίας ήταν αυτές που κράτησαν τους φιλοξενούμενους ζωντανούς στο ματς, ωστόσο στο τέλος η... ψυχή μίλησε και η δουλειά έγινε, με τους πρωτοκλασάτους των Ικάρων, να κάνουν και πάλι τη διαφορά!

Ο ΑΓΩΝΑΣ:

Στο ματς, η Γέφυρα μπήκε δυνατά, εκμεταλλεύτηκε την ευστοχία της κάτω από το καλάθι και πήρε προβάδισμα με σκορ 6-2 και τους Ικάρους να χρειάζονται λίγο χρόνο, για να συγκεντρωθούν και να μαζέψουν την διαφορά, φτάνοντας στο 9-8 στο 5λεπτο. Στην συνέχεια με τον Κακιούζη να παίζει χωρίς αντίπαλο κάτω από το καλάθι και με τον Γεωργιανό να βγάζει ενέργεια διεύρυναν το προβάδισμα τους και έκλεισαν το 10λεπτο με το σκορ στο 21-15.

Στο 2ο δεκάλεπτο ο Ποργιόπουλος ξεκίνησε με εκτεταμένο rotation, όπως είχε υποσχεθεί, με τους Σιδερίδη, Δαλαγκόζη, Στρατή και Γκούτζια να παίρνουν χρόνο συμμετοχής, ενώ δόθηκαν ανάσες στον Κακιούζη αφού το παιχνίδι άρχισε να ρολάρει υπέρ των Ικάρων, που πήραν πόντους στην περιφέρεια και από τον Γκάτζια και έφτασαν την διαφορά στο +10(34-24). Κάπου εκεί όμως οι κακές επιλογές στην άμυνα δημιούργησαν πρόβλημα και η Γέφυρα κατάφερε με σουτ από μέση απόσταση να φέρει το ματς στο καλάθι(36-34). Κάπου εκεί χρειάστηκε να μπει ο Κακιούζης και οι Σερραίοι πήραν μία ανάσα, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το σκορ στο 41-38.

Στο 3ο δεκάλεπτο η Γέφυρα μπήκε αποφασισμένη να ανατρέψει τις ισορροπίες και να διεκδικήσει επι ίσοις όροις το ματς, για αυτό και τα ατού της, Σιώμος, Γιαμούκης, και Σιώπης εκμεταλλεύτηκαν την αμυντική αστάθεια και την έλλειψη συγκέντρωσης, πήραν προσπάθειες και έκαναν την ανατροπή φέρνοντας το σκορ στο 52-48 υπέρ τους. Εκεί μίλησε η ψυχή των Ικάρων, που με βοήθεια από την κερκίδα, σημαντικές άμυνες και κρίσιμα καλάθια από Γκάτζια, Σιδεριδή και Γρίψιο κάνανε το 55-55.

Στο τελευταίο μέρος αν και ξεκίνησε με εκατέρωθεν αστοχία και νευρικό παιχνίδι, οι "κυανοκίτρινοι" έβγαλαν θέληση για τη νίκη, έφτιαξαν μία διαφορά στο +4 και έδειξαν ότι το ματς θα είναι δικό τους. Όμως τα άστοχα σουτ στην επίθεση όχι μόνο δεν επέτρεψαν στην διαφορά να αυξηθεί, αλλά έβαλαν και ψυχολογικά την Γέφυρα στο παιχνίδι. Στο τελευταίο 1,5 λεπτό ο αγώνας έγινε και πάλι θρίλερ όπως όλα τα τελευταία ματς των Ικάρων. Με κρίσιμες βολές ο Κακιούζης έβαλε την ομάδα μπροστά με +4, αλλά ο Σιώπης με τρίποντο... μαχαιριά κατέβασε την διαφορά στον πόντο. Με κερδισμένα φάουλ, κρίσιμο ριμπάουντ του Φώτογλου και βολές του Γκάτζια και του Κακιούζη η διαφορά πήγε στο +3 και εκεί 10'' πριν το φινάλε η Γέφυρα πήρε ένα αμφισβητούμενο φάουλ και τρεις βολές, ωστόσο ο Ταουσάνης έβαλε την πρώτη και έχασε τις άλλες δύο. Με το σκορ στο 68-66 οι Ίκαροι βρήκαν ακόμη δύο βολές από τον Κακιούζη και... τελείωσαν το ματς με σκορ 70-66.

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ:

Δεκάλεπτα: 21-15, 41-38, 55-55, 70-66

Διαιτητές: Ντούρας, Μπακάλης

Ίκαροι Σερρών (Στέργιος Ποργιόπουλος): Δαλαγκόζης, Γρίψιος 5, Σιδερίδης 6(2), Γεωργιανός 5(1), Τσέλιος, Γκάτζιας 18(4), Φώτογλου 10, Γκούτζιας, Στρατής 3, Τοπάλης, Θολιώτης, Κακιούζης 23

Κ.Σ. Γέφυρας (Καραμουσαλίδης): Καζαμίας 2, Νικολαϊδης 7(1), Γιαμούκης 8, Κολοκοτρώνης, Γαρέζος 6(1), Παπαδόπουλος 5(1), Σιώπης 16(4), Σαραντίδης, Ταουσάνης 9, Σιώμος 10, Μπρούσαλης, Ευσταθιάδης

Β’ Εθνική – 6η αγωνιστική

Αγρίνιο-Χαρίλαος Τρικούπης 62-81
Ανατόλια-Χαλκηδόνα 90-65
Μαχητές Δόξα Πεύκων-Στρατώνι 70-59
Ερμής Λαγκαδά-Φάρσαλα 59-52
Ίκαροι Σ.-Γέφυρα 70-66
Καβάλα-Ευρώπη 87 Πευκ. 91-72
Τιτάνες Παλ.-Ελίμεια 71-76

Ρεπό: Ασπίδα Ξάνθης

Η επόμενη αγωνιστική (7η, 19/11)

Χαρίλαος Τρικούπης – Ανατόλια
Χαλκηδόνα – Μαχητές Πειραματικού Πεύκων
Στρατώνι – Ερμής Λαγκαδά
Φάρσαλα – Ικαροι Σερρών
Γέφυρα – Τιτάνες Παλαμά
Πευκοχώρι – Ασπίδα Ξάνθης
Ελίμεια – Καβάλα

Ρεπό: Αγρίνιο

Τελευταία ενημέρωση: 
Δευ. 13 Νοε. 2017 - 00:03