Οι Εθελοντές των Σερρών του ΕΕΣ τίμησαν τον Προστάτη τους Αγιο Ιωάννη τον Ελεήμονα

Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός ετελέσθη την Κυριακή στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, στα πλαίσια της εορτής της ιεράς μνήμης του Αγίου Ιωάννη του Ελεήμονος, προστάτη των Εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Όπως είναι γνωστό, στον Ι.Ν. του Αγίου Παντελεήμονος είναι αποθησαυρισμένα, τεμάχιο λειψάνου του Αγίου Ιωάννη του Ελεήμονος και η ιερά εικόνα του.
Μετά το πέρας του Εσπερινού ετελέσθη Αρτοκλασία, ενώ το πρωί της Δευτέρας πανηγυρική Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια Μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής των εθελοντών, μελών του Δ.Σ. και δωρητών του Περιφ. Τμήματος Σερρών του Ε.Ε.Σ.
Το Θείο Λόγο εκφώνησε το Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νικήτας Προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγ. Παντελεήμονος, ο οποίος αναφέρθηκε στο κοινωφελές και ανιδιοτελές έργο του Αγ. Ιωάννη του Ελεήμονος, συνέστησε το έργο αυτό να αποτελεί παράδειγμα για όλους.
Ακόμη αναφέρθηκε στο έργο των εθελοντών του ΕΕΣ, τονίζοντας ότι με την προσφορά τους υλοποιούν τις διδαχές του προστάτη τους, Αγίου Ιωάννη του Ελεήμονος.
Ακολούθησε δεξίωση στην αίθουσα του Ι.Ν., όπου διακρίναμε πολλές παλαιές και νέες Εθελόντριες, τον πρώην πρόεδρο του Περιφ. Τμ. Σερρών του ΕΕΣ κ. Νίκο Τακουρίδη, την νυν πρόεδρο του Δ.Σ. κα Μαρία Θεοδωρίδου με μέλη της διοίκησης, εκπρόσωπο του 10ου Συντάγματος Πεζικού κ.π.ά.

 

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Τετ. 14 Νοε. 2018 - 13:16