«Όχι» με το 70% της ενιαίας στην τσέπη για 680.000 δικαιούχους παραγωγούς

Όλες οι ενδείξεις και οι διαβεβαιώσεις των ιθυνόντων συνηγορούν στην καταβολή του 70% της ενιαίας ενίσχυσης στους δικαιούχους παραγωγούς πριν από την επέτειο του «ΟΧΙ».

Ειδικότερα, το χρονοδιάγραμμα προβλέπει ότι η πληρωμή των αγροτικών επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ θα γίνει την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου.

Παράλληλα όσοι έχουν να λάβουν δικαιώματα από το Εθνικό Απόθεμα, δηλαδή οι νέοι αγρότες και οι νεοεισερχόμενοι, δεν θα περιλαμβάνονται στην πληρωμή της προκαταβολής του ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά θα πληρωθούν κατά την καταβολή της δεύτερης δόσης.

Παράλληλα ο ΟΠΕΚΕΠΕ λίγο πριν τα Χριστούγεννα θα προχωρήσει στην εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης για το 2017. Η πληρωμή της προκαταβολής του 70% θα περιλαµβάνει και τις µεταβιβάσεις, καθώς έχει ολοκληρωθεί σχεδόν στο σύνολό της η επεξεργασία των 65.000 αιτήσεων.

Το Δεκέμβρη με την εξόφληση της βασικής ενίσχυσης θα καταβληθεί και η εξόφληση του λεγόμενου «πρασινίσματος».

Η αύξηση του επιπέδου των προκαταβολών, τις οποίες οι αρχές των κρατών μελών παρέχουν στους αγρότες ετησίως, βάσει των κανόνων της κοινής γεωργικής πολιτικής, αποσκοπεί στο να μετριάσει ορισμένα από τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν σήμερα οι αγρότες, μετά από αντίξοες κλιματικές συνθήκες, όπως ξηρασία ή ισχυρές βροχοπτώσεις.

www.dikaiologitika.gr
Τελευταία ενημέρωση: 
Σάβ. 21 Οκτ. 2017 - 08:11