Ο Σύλλογος Βλάχων Ν. Σερρών “Γεωργάκης Ολύμπιος” συμμετέχει σε φεστιβάλ παραδοσιακών χορών

  Την Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2018 ο Σύλλογος Βλάχων Ν.Σερρών “Γεωργάκης Ολύμπιος” συμμετέχει στο 36ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών και Μουσικής που διοργανώνει η Χορευτική Ομάδα Φοιτητικών Εστιών Θεσσαλονίκης στο Κινηματοθέατρο Α΄ Φοιτητικής Εστίας στις 40 Εκκλησιές.

  Συγκεκριμένα, το Φεστιβάλ ξεκινάει την Κυριακή με Ηπειρώτικο πρόγραμμα και τελειώνει την Κυριακή, 25 Μαρτίου με χορούς από το χορευτικό της ΧΟΦΕΘ, ενώ μετά το τέλος κάθε εκδήλωσης θα υπάρχει γλέντι με παραδοσιακή ορχήστρα. Κάθε μέρα συμμετέχουν σύλλογοι από όλη την Ελλάδα παρουσιάζοντας χορούς της Ηπείρου, του Πόντου, της Θεσσαλίας, της Θράκης, της Μακεδονίας και των Νησιών μας.

  Οχτώ μέρες γεμάτες χορό, τραγούδια και έθιμα από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, με το Σύλλογο των Σερρών να παρουσιάζει χορούς και δρώμενα από το γάμο των Βλάχων της Ανατολικής Μακεδονίας την Τετάρτη, 21 Μαρτίου. Γενικός τίτλος της ημέρας αυτής είναι :  “Όταν οι Βλάχοι Ανταμώνουν”, καθώς θα ανταμώσουν η Πολιτιστική Εστία Αρμάνων Βλάχων νομού Κοζάνης "Η Φαντίνα", ο Σύλλογος Βλάχων νομού Σερρών "Γεωργάκης Ολύμπιος" και ο Σύλλογος των εν Ιωαννίνοις Μετσοβιτών. Τη βραδιά συνοδεύει η ορχήστρα του Δημήτρη Παράσχου με την είσοδο να είναι δωρεάν καθ' όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

 

Τελευταία ενημέρωση: 
Τρί. 20 Μαρ. 2018 - 07:49