Ο Σύλλογος Βλάχων και Φίλων "Λαϊλιάς" μεταλαμπαδεύει τη λαϊκή μας παράδοση

Στον πλούτο της λαϊκής παράδοσης μυούνται 300 παιδιά που συμμετέχουν στα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Βλάχων και Φίλων Ν. Σερρών «Λαϊλιάς».  Η νέα περίοδος ξεκίνησε με τον καθιερωμένο αγιασμό, με την αίθουσα του συλλόγου να κατακλύζεται από μέλη και φίλους.

lailias_blaxoi_agiasmos_2017_3.jpg

Μικρά παιδιά μαθαίνουν τους ελληνικούς χορούς και παραδόσεις.

Ο χοροδιδάσκαλος  και πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ κ. Βασίλης Τερζής απαρίθμησε τα οφέλη που αποκομίζουν όσοι, μικροί και μεγάλοι, εντάσσονται στα χορευτικά σχήματα πολιτιστικών συλλόγων.Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Κώστας Σιαπαρδάνης ευχαρίστησε τους παριστάμενους και ευχήθηκε μία πλούσια πολιτιστική χρονιά με υγεία και πολύ χορό.

Ο χορός, σημείωσε, δεν είναι μόνο άθληση αλλά αποτελεί ιδανικό τρόπο κοινωνικοποίησης και γνωριμίας με τις παραδόσεις και τις πολιτιστικές ιδιαιτερότητες της πατρίδας μας, κόντρα στην ομογενοποίηση και το διεθνισμό.

Εμφανώς συγκινημένος, επισήμανε, ότι το έργο του χοροδιδασκάλου δεν πληρώνεται αλλά ως τη μεγαλύτερη ανταμοιβή περιέγραψε τα χαρούμενα πρόσωπα, μικρών και μεγάλων, που μαθαίνουν τους χορούς της πατρίδας μας.

Ευχαρίστησε, ακόμη, τους πρωτεργάτες του συλλόγου, που έθεσαν τα θεμέλια για τη μακρόχρονη παρουσία του. Ευχαριστίες απηύθυνε προς την αροτοποιία Γατίδης και το αρτοποιείο Παπαδόπουλος καθώς και προς τις κυρίες του συλλόγου που ετοίμασαν διάφορα εδέσματα.

Τελευταία ενημέρωση: 
Δευ. 16 Οκτ. 2017 - 20:27